Klagestorm på datautstyr

Forbrukerrådet får stadig flere klager på PC-utsyr, internett og annen elektronikk. I fjor klaget over 17.500 personer på slike produkter og tjenester.

MANGE KLAGER: I 2006 fikk Forbrukerrådet 17.500 klager på informasjons- og kommunikasjonsteknologi. Foto: Scanpix.
Publisert:

Det er tydelig at nordmenn sliter med elektronikken. I 2006 mottok Forbrukerrådet over 17.500 henvendelser som gjaldt informasjons- og kommunikasjonsteknologi. Det er en økning på 16% fra året før.
Ettersom stadig flere får tilgang til og bruker mer avansert teknologi, får også flere problemer med dette.

Dårlig kundeservice

- For å komme problemene i forkjøpet, er det nødvendig med presise avtaler som sier hva kundene kan forvente seg. Flere av leverandørene har også mye ugjort når det gjelder kundeservice, sa direktør i Forbrukerrådet Erik Lund-Isaksen under Forbrukerrådets seminar i Bergen mandag.

Vil utvide loven

Nå ønsker Forbrukerrådet å utvide forbrukerkjøpsloven til også å gjelde kjøp av digitale innholdsprodukter. Dette skal gjøre det lettere for forbrukere å få gjennomslag for sine klager.
Totalt mottok Forbrukerrådet 130.000 henvendelser og klager i løpet av 2006. Det er en økning på over 4.000 klager, eller 4% fra 2005.

Mest klager på biler

Selv om det har vært en kraftig økning i antall klager på informasjons- og kommunikasjonsteknologi, ligger fortsatt biler seg på klagetoppen.
- Det er altfor mange som sier ja til å kjøpe bruktbil på en øde landevei etter kl. 23 på kvelden uten å skrive kontrakt, sa Erik Lund-Isaksen for å sette saken på spissen.
- Det viktigste rådet vi kan gi er å skrive kontrakt! sa Lund-Isaksen.

Her kan du laste ned Dine Pengers Bruktbil-kontrakt gratis

Totalt var det 11.500 som henvendte seg til Forbrukerrådet i fjor angående kjøp av bil, i tillegg til nær 1.000 skriftlige klager.

Uenig om boligleie

I 2006 var det også mange problemer rundt leie og utleie av bolig for norske forbrukere. I løpet av fjoråret kom det inn 5.600 klager på dette.
- På samme måte som for bil, så ville en stor del av problemene vært løst med bedre kontrakter og avtaler. Årsaken er ofte at det sitter amatører på begge sider av bordet, sier Lund-Isaksen.

Her kan du laste ned Dine Pengers Husleie-kontrakt gratis

Klagetoppen

Her ser du «topp-10-listen» for klager og henvendelser som har kommet inn til Forbrukerrådet det siste året.

Klide: Forbrukerrådet.
Publisert:

Her kan du lese mer om