Bytt lønnskonto - spar 3.000 kr

Trekker du bankkortet ofte nå i julestria? Sjekk hvor mye du kan spare årlig på å flytte brukskontoen til en annen bank.

SVIDD KORT? Bruker du bankkortet mye, har du mye å tjene på å bytte til en grbyrfri bank. Foto: Scanpix
Publisert:

I Norge foretrekker tre av fire å betale med kort fremfor kontanter, ifølge Bankenes Betalingssentral (BBS).
Totalt i 2006 forventer BBS at nordmenn vil trekke kortet hele 760 millioner ganger. Bare i desember forventer de 80 millioner kjøp med kort, med et gjennomsnittsbeløp på 450 kroner. Det vil i så fall være ny rekord.

Spar over 3.000 kroner

Er du som nordmenn flest og betaler med kort i butikken og regningene i nettbanken, kan du tjene mye på å bytte til en gebyrfri bank.
Ifølge

Dine Pengers Brukskonto-kalkulator

, kan du spare 3.203 kroner på å bytte fra dyreste til billigste bank.

DinBank billigst

I vår test kom Sparebanken Østs nye nettbank, DinBank.no, best ut med et «årsresultat» på 253 kroner.
Resultatet vil si renteinntekten på kontoen når du gjennomsnittlig har 15.000 kroner innestående, minus kostnadene ved å bruke banken.
Nederst på listen ligger Sparebank 1 SR-Bank med et resultat på -2.950 kroner. I denne banken koster det 3 kroner hver eneste gang du drar kortet, mens du må ut med 7 kroner hver gang du tar ut penger i minibank som ikke tilhører Sparebank 1 SR-Bank.
I tillegg koster det penger å betale regninger i nettbanken: 2 kroner om du bruker KID-nummer og 4 kroner om du ikke har KID-nummer.

Sjekk din bank her:

Tallene er hentet inn 13.12.06

I vårt eksempel har vi lagt til grunn at du trekker bankkortet 700 ganger i løpet av et år. Du har 15.000 kroner i snitt stående på kontoen, og du tar ut penger i «egen minibank» 30 ganger i løpet av et år. Du bruker nettbank til betaling av regninger.

Bytte bank?

Betaler du tusenvis av kroner hvert år i gebyrer? Da bør du bytte bank. Les hvordan du gjør det i praksis her:

Slik bytter du bank.

Publisert:

Her kan du lese mer om