Obos blar opp 1,2 mrd. for eiendomsselskap

Boligbygger vil sluke Fornebu Utvikling, mens Stein Erik Hagen selger alle aksjer.

KONG FORNEBU: - Hele vårt formål er å skaffe våre medlemmer bolig, og dette er det største boligprosjektet i lang tid fremover, sier konsernsjef Martin Mælandi Obos.
Publisert:

Oslo Bolig- og Sparelag, bedre kjent som eiendomsgiganten Obos, har kjøpt 494 millioner aksjer i det børsnoterte eiendomsselskapet Fornebu Utvikling (FBU).

Obos byr 2,45 kroner per aksje, hvilket betyr at boligselskapet betaler 1,21 milliarder kroner for selskapet som har markert seg med boligprosjekter på Fornebulandet utenfor Oslo.

- Dette er det største boligprosjektet
Obos betrakter FBU som en langsiktig investering, og sier at de ønsker å jobbe tett med dagens ledelse for å bidra til at selskapet skal nå sine langsiktige mål.

- Hele vårt formål er å skaffe våre medlemmer bolig, og dette er det største boligprosjektet i lang tid fremover. Vi hadde kapasitet til dette nå, sier konsernsjef Martin Mæland i Obos til E24.

- Vi ønsket å kjøpe selskapet hele selskapet fordi Fornebu Utvikling besitter et område som vi kan utvikle og tilby våre medlemmer. Da vi var aksjonær i selskapet kunne vi ikke tilby dette til våre medlemmer, da boligene ble solgt rett ut i markedet, sier Mæland.

Vil sluke alt
Obos eier etter dette totalt 643.079.026 aksjer i Fornebu Utvikling, tilsvarende 77,5 prosent av aksjekapitalen.

Dette utgjør en premie på 45,8 prosent i forhold til siste omsatte børskurs på mandag og en premie på 48,2 prosent i forhold til snitt kurs siste måned.

Obos opplyser samtidig at det har til hensikt å by på resten av selskapet, og vil betale samme pris til øvrige aksjonærer.

- Hva betyr dette for boligutviklingen på Fornebu?

- Det betyr at utviklingen kommer til å fortsette i det samme positive sporet som etter at vi gikk inn i selskapet, sier Obos-sjef Martin Mæland til E24.

Han opplyser videre at rent praktisk vil det ikke bety mye at de nå har kjøpt aksjene i Fornebu Utvikling.

- Vi vil ta selskapet av børs og det byr at at det vi bli enklere regnskapsmessig. Men vi trenger en god ledelse til å drive selskapet videre, sier han.

Hagen har solgt
Største eiere i Fornebu Utvikling, Stein Erik Hagens Orkla (32,36 prosent av selskapet) og Canica (6,68 prosent) har allerede meldt at de har akseptert budet fra Obos.

- Avtalen om salg av aksjene i Fornebu Utvikling er et ledd i Orklas strategi for frigjøring av finansielle og ledelsesmessige ressurser til vekst innen merkevarer, sier konsernsjef Bjørn M. Wiggen i Orkla en pressemelding.

Orkla har dermed solgt aksjer for 658 millioner kroner, mens Stein Erik Hagen gjennom sitt investeringsselskap har solgt aksjer for omlag 110 millioner kroner.

Børsnoterte Fornebu Utvikling har gjennom merkevaren Fornebulandet utviklet Norges største boligprosjekt på Fornebu. I tillegg til en betydelig eiendomsmasse på Fornebu, har konsernet eiendom i Odense i Danmark.

Obos har engasjert Arctic Securities ASA som finansiell rådgiver.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om