Her er det ikke en eneste hytte ledig i påsken

Rekordmange nordmenn tar turen til vinterdestinasjonene. I Trysil har hytteeierne økt prisen med 24 prosent siden forrige påske.

TRYSILFJELLET: Vesle Trysil er oppført med i underkant av 7.000 innbyggere, men når hotellrommene og hyttene fylles opp i påsken øker innbyggertallet med over 600 prosent til 50.000.

Line Møller
 • Sophie Lorch-Falch
Publisert:,

Påsken er høysesong for skidestinasjonene, og faller på et meget gunstig tidspunkt i år. Det skaper ikke mindre rift om sengeplassene at værmeldingene har båret bud om gode snøforhold og solskinn.

Det gir tidenes bookingtall for hytteutleierne, forteller daglig leder Jan Terje Ås i Booktrysilonline.

- Det er helt klart den beste påsken hittil. Den har perfekt dato og forhold. Man er kravstor hvis man forventer en bedre påske enn i år, sier han til E24.

Les også

Dette er landets dyreste hytter

Daglig leder i Booktrysilonline, Jan Terje Ås.

Fullt i Sverige og Norge

Rekordene står i kø hos vinterdestinasjonene i landet. Beitostølen har aldri hatt flere besøkende, og kun avbestillinger frigjør sengeplasser hos Beitostølen Resort.

I Hafjell er det ikke en eneste hytte igjen hos hytteformidleren Bookhafjellonline, og allerede i forrige uke var tre av fire hotellsenger booket for påsken hos Hafjell Resort.

- Etterspørselen er stor. Belegget er mye bedre enn fjoråret, og årsaken er nok først og fremst at påsken kommer tidligere i år, sier Geir Kollstrøm ved Hafjell Resort.

Det er også massivt innrykk av skiturister hos söta bror, ifølge Skistar, som eier og driver alpindestinasjonene Sälen, Åre og Vemdalen i Sverige, samt Hemsedal og Trysil i Norge.

- Det er veldig fullt på flere av våre destinasjoner. Det er kjempeinteresse for å komme seg på fjellet i påsken. Det finnes fortsatt noen sengeplasser igjen, med det er nesten fullt, sier pressekonsulent Linda Morell i Skistar til E24.

Les også

Her får du påskehytte på fjellet i siste liten

(Saken fortsetter under bildet.)

SKIBAKKENE FRISTER: Nordmenn strømmer til fjells i påsken. Her fra Hafjell Resort.

54 prosent fra utlandet

Økningen i gjestedøgn hos Booktrysilonline tilsvarer 40 prosent sammenlignet med i fjor. Og omsetningsøkningen er enda høyere, for hyttene er 24 prosent dyrere å leie i år enn i fjor.

- Det skyldes at påsken koster mer i år enn i fjor som følge av tidspunktet. Det gir en prisøkning som utgjør mye penger, sier han til Ås til E24.

I forrige uke lå forhåndsolgte gjestedøgn i Trysil for påskeuken på 33.600, ifølge Destinasjon Trysil. 54 prosent av gjestedøgnene er solgt til utenlandske turister.

- Vi har egentlig to påskeuker i Trysil. Neste uke er «svenskepåsken». De har ofte fri uken etter påsken og da kommer et storinnrykk av svensker. I forrige uke hadde vi solgt 16.500 gjestedøgn til svensker for neste uke, sier turistsjef og daglig leder i Destinasjon Trysil, Gudrun Sanaker Lohne, til E24.

Les også

Fjellhyttesalget tar av

Gudrun Sanaker Lohne, turistsjef og daglig leder i Destinasjon Trysil.

Hans Martin Nysæter

- Bruker mye penger

I år nøyer ikke turistene seg med en helg på fjellet. I motsetning til i fjor blir hyttene leid ut både i første halvdel og andre halvdel av påskeuken, og flere bestiller hytteopphold hele uken, ifølge hytte- og hotellnæringen.

Mest lukrativt er de engelske og tyske turistene. Skandinavene booker for én uke om gangen og er opptatt av pris, mens for de mest langreiste turistene er ikke pris et tema. De krever høyere standard og booker to uker om gangen.

- De som kommer med fly bruker veldig mye penger. Det er ikke aktuelt for dansker og svensker å være her to uker, sier Ås.

Booktrysilonline har tilsvarende sider for Hafjell og Juvdal. Selv om alt er fullt, forteller Ås at avbestillinger kan forekomme hvis man har et håp om å reise til fjells i siste liten.

Les også

London-turen på sitt dyreste siden finanskrisen

(Saken fortsetter under bildet.)

BEITOSTØLEN: Matbutikkene i ellers grisgrendte strøk overfylles av hytteturister og sportbutikker holder åpent helligdager for å få glede av lommebøkene til skituristene.

Tjener fett på å bli hjemme

Etterspørselen og prisøkningen er så attraktiv at flere velger å reise utenlands eller bli hjemme for å dra inn titusener på utleie.

Det har ikke vært vanskelig å friste hytteeiere til å sette hytten til disposisjon for utleie i påskeuken.

Eier man eksempelvis en hytte med ni sengeplasser i Trysil er det minst 23.000 kroner i inntekter for hytteutleieren, eksklusive provisjon til utleieformidler.

- De ser det som en vesentlig inntekt og velger å bli hjemme eller reise på utenlandsferie, sier Ås.

Les også

Alpinbakkene i Trysil fylles opp av dansker

Les også

– Det blir invasjon av svensker

Les også

Russerne avlyser norsk vinterferie

Her kan du lese mer om

 1. Reise
 2. Hytte
 3. Trysil
 4. Beitostølen
 5. Sverige
 6. Reiseliv
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. – All time high i skibakkene

 2. Her får du påskehytte på fjellet i siste liten

 3. Disse ukene er det billigst å reise på skiferie

 4. Annonsørinnhold

 5. Alpinbakkene i Trysil fylles opp av dansker

 6. Sen påske og snøfattig vinter skremmer ikke nordmenn til utlandet