Norske studenter svindlet mindre enn ventet

Lånekassen anslo at norske studenter ville forsøke å svindle dem for 72 millioner kroner i 2014. Det faktiske beløpet var under halvparten.

ØKTE ANTALLET: Totalt 48.000 studenter ble bedt om å dokumentere at de hadde bodd borte i 2014, slik de hadde oppgitt til Lånekassen. Illustrasjonsbilde fra Universitetet i Oslo.
  • NTB
Publisert:

I forrige uke presenterte Lånekassen resultatet av sin bokontroll. Den viste at 2.200 studenter, 4,6 prosent av alle som ble kontrollert, hadde forsøkt å svindle til seg totalt 35 millioner kroner i utdanningsstipend.

Tallet var langt lavere enn ventet, skriver studentavisen Universitas. Da Lånekassen startet jakten på svindlerne for ett år siden, regnet de med at det totale beløpet var på 72 millioner kroner.

– Det er første gang vi gjennomfører en slik totalkontroll. Tidligere har vi tatt stikkprøver av omkring 1.000 studenter og vært avhengig av å gjøre anslag. Vi ser nå at det potensielle svindelbeløpet vi estimerte med etter stikkprøvekontrollen i 2012, lå litt for høyt, sier administrerende direktør Marianne Andreassen i Lånekassen.

Totalt 48.000 studenter ble bedt om å dokumentere at de hadde bodd borte i 2014, slik de hadde oppgitt til Lånekassen. Det er bare studenter som ikke bor sammen med foreldrene sine som har rett til å få omgjort lån til utdanningsstipend.

– Vi håper å finne en nedgang i neste kontroll. Den omfatter 46.000 studenter, og resultatene vil foreligge en gang til høsten, sier Andreassen.

Les også

Rekordlave renter i Lånekassen: – Løp og bind!

Les også

Syke studenter med deltidsjobb skal få sykestipend

Les også

Studentene blant åretsbudsjettvinnere

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Valuta
  2. Lånekassen
  3. Studentliv
  4. Privatøkonomi

Flere artikler

  1. Studenter forsøkte å svindle Lånekassen for 35 millioner

  2. Nå må du fullføre graden for å få fullt stipend

  3. Flere bikker studielån i millionklassen

  4. Flere har over millionen i studielån

  5. – Flere måtte avbryte studiene