Prisoppgang på borettslag i juli

Prisene på borettslagsleiligheter solgt via meglerkjeden Garanti Eiendomsmegling gikk opp med 1,6 prosent i juli.

ØKTE I PRIS: Prisen på borettslagsleiligheter økte i juli. Her fra en boligblokk på Løren i Oslo.
Publisert: Publisert:

Meglerkjeden Garanti Eiendomsmegling melder at prisene på borettslagsleiligheter er 1,6 prosent høyere i juli sammenlignet med måneden før. Gjennomsnittlig kvadratmeterpris for borettslagsleiligheter omsatt via meglerkjeden var i juli 2015 på 32.511 kroner, mens det tilsvarende tallet i juni 2015 var på 32.013 kroner.

For 12 måneder siden var gjennomsnittlig kvadratmeterpris på borettslagsleiligheter 29.167 kroner.

– Prisoppgangen i juli er sterkere i år enn i fjor. Prisene har steget med over elleve prosent så langt i år, noe som er langt over forventning, sier administrerende direktør Stein Drogseth i Garanti Eiendomsmegling.

Han sier samtidig at det er likevel lite som tyder på at prisene skal synke i det som gjenstår av året.

Les også

Tre av fem tror boligprisveksten fortsetter i elleville Oslo

To budgivere per bolig

Sammenlignet med forrige måned sank antall bud i juli. Det er nå i snitt 4,2 bud per borettslagsbolig. Dette er en nedgang på 0,7 bud fra måneden før, og en nedgang på 0,4 bud sammenlignet med samme tidsrom i fjor.

Antall budgivere per bolig er nå 2,1. Dette er like mange budgivere som forrige måned, og en oppgang på 0,2 budgivere sammenlignet med samme tidsrom i fjor.

Mer omfattende boligstatistikk neste uke

Onsdag 5. august klokken 11.00 presenterer Eiendom Norge boligprisstatistikken for juli 2015. Denne statistikken er den mest omfattende som finnes for boligmarkedet.

– Etter flere måneder med moderat utvikling i boligmarkedet, ble juni måned overraskende sterk. Det blir spennende å se hvordan boligmarkedet har utviklet seg i juli måned, sier administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge i en pressemelding.

Les også

Oslo øst øker mest

Les også

NEF-direktør: – Bør bli mindre gunstig å investere i bolig nr. 2

Les også

SSB: Sterk boligprisvekst i Bergen og Oslo siste år

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om