Sa opp finansjobben i London, ble hundelufter i Oslo

- Jeg prøvde å ha et vanlig liv. Det var ikke noe for meg.

I SITT RETTE ELEMENT: For fire år siden jobbet Matt Hein (32) 12-timersdager for oljegiganten BP i Londons finansmekka. Her er han på jobb i Oslo-marka sammen med Arisa, Chili og Stella.
  • Karl Wig
Publisert: Publisert:

Matt Hein (32) reiser seg fra kjøkkenstolen i leiligheten bak slottsparken og fyller mer te i koppen. Engelskmannen har gått en lang vei.

I mars 2013 startet han nettsiden «Who Let The Dogs Out».

Konseptet?

Han skulle bli fyren som tok hundene til travle Oslo-boere med ut på tur, vel.

- Jeg er typen som stopper opp og hilser på alle hunder jeg ser. Jeg elsker dem.

Jobbet 12-timersdager

Fire år tidligere: Matts liv var omkranset av slips, dresser, Powerpoint-presentasjoner, prisberegninger.

Hver dag fraktet undergrunnsbanen ham til finansdistriktet Canary Wharf midt i London. Heisen fraktet ham høyt opp i skyskraperjungelen, og stoppet ved kontorene til oljegiganten BP.

Det var en stålgrå hverdag som ga mening på CVen: En helt naturlig, svært fornuftig start på karrieren etter fire år med Business Management-studier ved University of Bath i Vest-England.

- Jeg jobbet 12-timersdager. Det var en jobbhverdag fylt av stress og press. En dag jeg var på kontoret, bestemte jeg meg bare for å slutte.

Matt sa opp jobben i BP, flyttet til alpene, fikk seg en markedsføringsjobb og møtte en norsk jente som jobbet for FN i Genève.

Og i 2012 endte han opp i Oslo, med sin nye samboer.

Matt tok seg jobb som skinstruktør. Imens begynte han å sette sin gründerplan til verks.

NOK Å GJØRE: Matt Heins firma har 40-50 faste kunder over hele Oslo som får hundene sine hentet, luftet og levert hjem igjen. Her viser kollega Sandra Siluch frem et knippe nøkler tilhørende dagens klienter.

Ingen tok kontakt

Han lagde wholetthedogsout.no. Han sjekket prisene til andre hundeluftere, og passet på å prise seg under dem. Han sikret seg Google-optimalisering, slik at de som søkte etter hundelufting i Oslo skulle få øynene opp for firmaet hans brennkvikt.

- Jeg ante ikke om det var noe marked for det. Men det var hundelufting jeg ville gjøre. Jeg måtte satse, og tenkte at det ikke var så farlig om jeg feilet, sier Matt.

Etter tre uker med har satsning så det mørkt ut.

- Jeg fikk ingen henvendelser. Ingen! Jeg ble ganske skuffet.

Han snakket med venner som også hadde startet egne bedrifter. De sa han skulle gi prosjektet fire måneder. Om ikke hjulene da hadde begynt å rulle, skulle han gi opp, sa de.

- Første gang jeg fikk epost, jublet jeg. Jeg ble så glad. Jeg vet ikke hvorfor det løsnet, men siden har det bare ballet på seg.

Screener alle hunder

I dag har Matt mellom 40 og 50 faste kunder. Han har én ansatt, Sandra, og sammen henter de hundene fra sine hjem over hele Oslo og tar de med på lufeturer: Morgentur, ettermiddagstur og kveldstur, fire hunder på hver. Ikke alle får plass.

- Vi har en screeningprosess først, for vi må se om en hund vil passe inn med resten. Gruppedynamikken er veldig viktig. Og vi tar aldri mer enn fire hunder samtidig, sier Matt.

Mer oppmerksomhet til hver hund – og en blogg med referat fra hver eneste tur – er blant det Matt har gjort for å skille seg fra sine konkurrenter.

- Jeg har sett andre hundeluftere som går med 19 hunder på slep. Da tenker jeg at pengene er viktigere for dem enn hundene.

Saken fortsetter under bildet!

FORNØYD: Kollega Sandra på huftetur med Arisa.

Punger ut 4000 i måneden

Noen bestiller turer hver eneste dag. Andre noen ganger i uken. Og på klientlisten står ikke bare frognerfruer.

- De er ikke alle rike. Du har selvsagt de som bor i villaer til 30 millioner på Oslo vest. Men så har du helt vanlige folk. De er 25 år, bor i leiligheter på 30 kvadrat på østkanten og er villige til å bruke 4000 kroner i måneden på lufteturer, sier Matt.

Har tror jobben krever mer av nordmenn nå enn før. At hverdagene er mer hektiske, at tiden ikke strekker til. Det er bra for business.

- Jeg tror mange jobber for mye. Andre klarer ikke energinivået en hund krever. I familier er det gjerne barna som går turene, men så blir de voksne og flytter ut. Da har foreldrene gjerne blitt eldre, og klarer ikke å være så aktive som de skulle ønsket, sier Matt.

Vil ikke tilbake

Det får han ikke vært selv heller. Matt har forstuet foten når E24 møter ham, og må ta pause fra hundeluftingen. Han sier han gleder seg til å være tilbake på jobb. Til å være tilbake på én av sine faste lufteturer i Nordmarka.

- Savner du aldri finansbransjen?

- Nei. Jeg ville ikke vært uten erfaringen i BP, men jobben var bare ikke riktig for meg, sier Matt.

Han leser fortsatt Financial Times og næringslivsnettsteder. Han leser økonomilitteratur og følger med på oljeprisen.

- Jeg liker økonomi. Men jeg var bare ikke villig til å støve ned på et kontor.

Matt tar en god slurk av teen.

- Da er det bedre å være ute i naturen hele dagen.

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Ferd-arving i karantene: – Ser hvor ekstremt dyktige ansatte vi har

  2. Den nye arbeidshverdagen: Det er for sent å snu

  3. Betalt innhold

    Seadrill flyttet europeisk hovedkontor til Stavanger

  4. Dette er byene med de høyeste lønningene: Oslo på topp 10

  5. Har du gått på limpinnen til Richard Branson eller Gunn Wærsted?