Her har boligprisene økt 15 prosent på ett år

Prisene i Oslo Øst vokser raskest. – De høye sentrumsprisene får folk til å se andre steder, mener megler.

BYUTVIKLING: Mange byutviklingsprosjekter har gjort Bjerke til et attraktivt sted å bo. Ett av disse er Bjerkedalen park på bildet.

BYUTVIKLING: Mange byutviklingsprosjekter har gjort Bjerke til et attraktivt sted å bo. Ett av disse er Bjerkedalen park på bildet.

Foto: Kristin Hefte Eie eiendomsmegling
Publisert:,

Det er i de østlige bydelene i Oslo at boligmarkedet er som aller hetest. I bydelen Bjerke i Oslo har boligprisene økt med 15,1 prosent det siste året. Og i bydelene Gamle Oslo og Grünerløkka har boligprisene vokst med 14,8 prosent i samme periode.

Silje Dammen, eiendomsmegler i Eie Løren, tror det er to grunner til den høye prisveksten i Bjerke bydel.

– Den høye kvadratmeterprisen innenfor ring 2 og i sentrumsområdene får folk til å lete andre steder. I tillegg er det mye byutvikling i området nå, blant annet med Hovinbyen og Nye Økern sentrum, forteller hun.

– Bjerke bydel og Groruddalen har jo gått fra å være områder med en god del industri, til områder hvor det nå prioriteres større vekst for bolig og næring.

Dette er Trond Vaagan langt på vei enig i. Han er avdelingsleder for Eiendomsmegler 1 i Groruddalen, og han har vært vitne til en eventyrlig utvikling de siste 20 årene.

Bare i år har bydel Grorud opplevd en prisvekst på 14,3 prosent.

– Det har skjedd utrolig mye med Grorud-satsingen generelt, med oppgradering av grøntarealer og rehabilitering av borettslag. I tillegg har vi jo adgang til Marka, forteller Vaagan.

Glad for prisoppgang

Stortingsrepresentant Jan Bøhler (Ap) har bodd hele livet i Groruddalen.

Annonsørinnhold

– Jeg er veldig glad for disse tallene. De er et uttrykk for en positiv utvikling, sier Bøhler til E24.

Han peker på at ryktet og omdømmet til Groruddalen er blitt mye bedre etter at borettslag samt stat og kommune har satset på å utvikle Groruddalen.

– For to år siden var det en ransbølge på Ammerud. Der det tidligere foregikk ran, er der nå satt opp treningsapparater. Det er nesten alltid folk der, sier Bøhler.

ØSTKANT-GUTT: Stortingspolitiker Jan Bøhler hjemme på Kalbakken, hvor han vokste opp,

Foto: Terje Bringedal VG

Han viser til at kriminalstatistikken viser at området er blitt mye tryggere.

SELGER PÅ NETTVERK: Silje Dammen er født og oppvokst i Bjerke bydel, og har derfor et godt nettverk i bydelen. Hun tror det vil gå flere 2-romsleiligheter over takst i løpet av sommeren.

Foto: Eie eiendomsmegling

– Grorudparken er en av flere satsinger som har forbedret bomiljøet. For dem som ønsker tilgang på friluftsliv og reise kollektivt og ikke bare et frisert miljø, er Groruddalen attraktivt, sier Bøhler.

Forskjellige kjøpere

I Bjerke er det mange forskjellige boliger til salgs, og dette tiltrekker derfor alt fra førstegangskjøpere til folk som er på jakt etter familieboliger, opplyser Dammen.

– Vi har mange forskjellige kjøpere som vil til Bjerke. Når det er store boliger ute for salg er det ofte kjøpere fra Sagene, Torshov og Grünerløkka som kommer. Disse er på jakt etter gode familieboliger, forteller hun.

Les også

Ny boligprisoppgang i juni

– I tillegg er det også mange førstegangskjøpere, og i juni har det gått flere to -og treromsleiligheter langt over prisantydning, til denne gruppen.

På Grorud har man sett ett inntog av ressurssterke folk fra Oslo sentrum og Oslo Vest. Og steder som Romsås og Stovner har blitt veldig ettertraktet på grunn av beliggenhet, ifølge Vaagan.

Ekstrem prisstigning

En toromsleilighet på 48 kvadratmeter på Økern/Løren gikk i juni 500.000 kroner over takst. Den lå ute for 2,9 millioner, men gikk til slutt for 3,4 millioner kroner.

TING GÅR FORT: - Vi har få rekkehus og eneboliger, så dette går veldig fort. Men det er også fart i leilighetssalget om dagen, sier Vaagan.

Foto: EiendomsMegler 1

– Eieren av denne boligen kjøpte leiligheten som prosjekt i 2010 for 1,7 millioner kroner, og flyttet inn i 2012 – da leiligheten var ferdigstilt, forteller Dammen, før hun fortsetter:

– Denne boligen ble kjøpt av en førstegangskjøper, og den er et godt eksempel på den ekstreme prisstigningen vi har sett i Oslo Øst.

Denne ekstreme prisstigningen er altfor bratt ifølge Carl Greving. Han er direktør i Norges Eiendomsmeglerforbund, og mener at politikerne nå må ta grep.

– Det er ikke overraskende, men like fullt skremmende å se hvordan regionen utvikler seg. Nå har Oslo passert 13 prosents årsvekst, og alt tyder på at det går videre opp, sa han til E24 tidligere i dag.

Les også

Høyre vil bygge flere små boliger i Oslo

Sjekk ditt bosted

Oversikten viser prisutviklingen i juni, utviklingen det siste året og kvadratmeterpris akkurat nå – i alle norske byer hvor meglerbransjen fører statistikk.

Alle prisendringer er nominelle, og gjelder snittet av alle boligtyper – både eneboliger, leiligheter og tomannsboliger.

Kilder: Eiendom Norge, Finn.no og Eiendomsverdi.

De høyeste kvadratmeterprisene finner vi ikke uventet i Oslo vest.

Det er på Frogner og St. Hanshaugen at kvadratmeterprisene er aller høyest med henholdsvis 76.382 og 72.987 kroner per kvadratmeter.

Annonsørinnhold