Sommerintervjuet: – Kona har sagt at hvis den er rød, får jeg lov å kjøpe en Mustang

Statssekretær Bård Hoksruds første båttur endte på bunn. – Det så ganske mørkt ut en stund, sier han om båtturen med tante og onkel.

NYTER SOMMERFERIEN: Bård Hoksrud (Frp) har en kort sommerferie før valgkampen braker løs.
Publisert: Publisert:

Bård Hoksrud regnes som én av Frps mest jordnære og joviale politikere, og han var den desidert mest siterte statssekretæren i regjeringen inntil han gikk av i mai fra Samferdselsdepartementet.

I høst skal Hoksrud tilbake til Stortinget og løfte Frps hjertesaker innen eldreomsorg som eldrepolitisk talsmann.

Men det er langt fra bompenger og jernbane til sykehjem. Derfor venter en Norge rundt-reise som vil bringe Telemarks-mannen helt opp til Alta når sommerferien er ferdig.

I sommer har E24 spurt et knippe kjente personer om hva de skal bruke sommerferien sin på. Når får de feriefølelsen? Og hva de ikke kan leve uten i sommer?

– Det er litt rart, men når det siste møtet i Stortinget er ferdig, da merker jeg at det begynner å nærme seg. Men det tar litt tid før jeg får den følelsen.

– Ferien i år går til Dublin, så blir det ikke mer. Det er snart valgkamp, og jeg har fått ansvar for et nytt politisk område, så da skal jeg reise rundt i landet og besøke eldresentre og sykehjem for å bli faglig oppdatert. Det blir derfor ikke mye ferie i år, men noen dager innimellom i hjemfylket Telemark.

- Hva står øverst på to do-listen når ferien er over?

– Det første er å få ryddet opp i henvendelsene og invitasjonene jeg har fått. Det er flere jeg må rydde opp i. Jeg får starte med å svare på e-poster. Så skal vi sette i gang med å drive valgkamp.

- Hva irriterer deg mest om sommeren?

– I dag fikk jeg beskjed av kona at det som irriterer meg mest, er ikke å ha internett på hotellrommet. Når det først er sommer og ferietid, blir jeg veldig preget av andre når været er dårlig.

- Hva kan du ikke leve uten i sommer?

– Jeg må alltid være i nærheten av aviser eller nyheter. Mobilen er alltid med.

- Hva er din mest mislykkede sommerferie?

– Jeg føler jeg ikke har hatt en ordentlig mislykket ferie. Jeg hadde en ordentlig kjedelig opplevelse da jeg var ganske liten. Jeg var hos onkel og tante, og vi skulle på den første båtturen. Onkel ber meg om å ta tak i tauet bak båten, men jeg mistet tauet, som gikk inn i propellen. Båt, motor og alt gikk under vann. Vi klarte å få båten opp, men det så ganske mørkt ut en stund. Det var litt pinlig, men jeg fikk lært det, selv om det var en dyr lærepenge.

- Hva drømte du om å kjøpe når du en gang ble voksen og begynte å tjene dine egne penger?

– Jeg tror det fort var bil jeg drømte om å bruke penger på. Den gangen var Ford Escort III den kule bilen. Jeg fikk ikke helt kjøpt den, men jeg fikk kjøpt XLI, en brasiliansk greie fra Ford.

– Jeg er veldig bilfrelst og har hellet mer mot gamle amerikanere. Jeg skulle gjerne hatt en Ford Mustang fra 60-70-tallet. Kona har sagt at hvis den er rød, skal jeg få lov til å kjøpe den. Mustang er kul, men rød er litt spesielt.

- Hvilket buzzord/medieord er du mest lei av?

– «Besparing« og «innstramminger» er ikke hyggelige ord. Det rammer folk. Det rammer mennesker. Det er litt med Hellas som bakteppe, men også generelt. De ordene er ladet med negativitet, og jeg tenker det er viktig å motivere til å være positiv. Det er selvfølgelig viktig å fortelle bedrifter som ikke går rundt at det må strammes inn, men å bruke de ordene er med på å skape en stemning man helst ikke vil ha.

- Hvilke råd vil du gi regjeringen for å minske skadeomfanget av oljekrisen?

– Jeg tror det er viktig å satse på å bruke noe av oljepengene til å skape vekst, og kanskje spesielt bygge infrastruktur som vil komme næringslivet til gode i fremtiden. Investeringer i infrastruktur reduserer kostnader og bedrer konkurransekraften til Norge, som er utfordringen vår internasjonalt. Det er viktig å bruke enda mer på investeringer man kan høste av i fremtiden.

- Hva er ditt flaueste sommerminne?

– Hehe, det har jeg nok fortrengt. Det er vel noen barndomsminner med kjærlighet og sånn, sier Hoksrud og drar lenge på det.

– Det er kanskje litt flaut, men nå skal jeg ikke bli konkret. Det er litt som alle har opplevd innimellom. Man treffer nye mennesker, blir kjent og har det hyggelig. Det hender det har noe med en leirskole å gjøre. Hehe.

- Hva er det beste rådet du noensinne har fått?

– Det beste rådet jeg har fått, er at man skal være ærlig, åpen, og positiv. Det prøver jeg å leve etter også. Det er en god leveregel. Rådet kommer fra sjefer i dagligvaren, hvor jeg startet, og gode venner som ber meg fortsette de linjene der.

- Hvilken vei i Norge er mest skakkjørt?

– Du gir meg nesten det mest håpløse spørsmålet en samferdselspolitiker kan svare på. Hvis jeg nevner en strekning, så kommer jeg til å få juling av minst 400 andre. VG hadde en kåring, og det var et par fylkesveier i Tinn i Telemark som var helt forferdelig. Utfordringen er at det er mye dårlige veier rundt omkring.

– Selv har jeg kjørt på de fleste veien i Telemark, og det er som fylkesordføreren sa: Det finnes ikke et veikryss som ikke er blitt avbildet i riksmediene.

Følg med på E24 for flere sommerintervjuer! Neste er tidligere kulturminister og Arbeiderpartipolitiker Hadia Tajik.

Les også

Husker godt da han forsøkte å beinflørte med sin kone, og i stedet traff hennes bestemor

Les også

Sommerintervjuet: – Fant ut at jeg var lite egnet som nonne

Les også

Sommerintervjuet: – Jeg drømte om en Harley Davidson. Det ble en Ford Fiesta

Publisert:

Her kan du lese mer om