Det kan bli mer skatt på bil og hus i framtiden

Stortingsflertallet vurderer en ny modell for formuesskatten der hytter, biler og boliger blir skattlagt, mens aksjer og maskiner fritas.

NY SKATT? Stortingsflertallet vurderer et nytt forslag til formuesskatt. med det nye forslaget kan det bli dyrere å eie bil og båt.
Publisert: Publisert:

En av de mest omdiskuterte sakene i norsk politikk kan få en ny løsning. Venstre, KrF og regjeringspartiene Høyre og Fremskrittspartiet vurderer en modell for formuesskatt som fører til at privat formue som hytter og boliger blir skattlagt, mens bankinnskudd, maskiner og utstyr blir definert som arbeidende kapital og fritatt for skatt.

Det er Alliansen for privat eierskap, med blant annet Bondelaget og NHO, som har foreslått den nye modellen for formuesskatt.

– De foreslår å fjerne skatten på arbeidende kapital og jeg mener at i den situasjonen vi er i, med omstilling og behov for arbeidsplasser, er dette et forslag alle må synes er interessant å se nærmere på, sier finanspolitisk talsmann i Høyre Svein Flåtten til Dagens Næringsliv.

Han understreker at man må se nærmere på konsekvensene av å øke skatten for eiendom og senke den for driftsmidler.

I en Civita-rapport som publiseres neste uke, lanseres detaljene i det nye skatteforslaget.

Ifølge beregninger Statistisk sentralbyrå (SSB) har gjort, må 380.000 personer betale formuesskatt med den nye modellen. I 2015 betalte rundt 500.000 formuesskatt i Norge.

Les også

Slutt på skattefritak for sluttpakker

Les også

Slik blir skatten din i 2016

Les også

Disse grønne skatteforslagene vil du merke på lommeboka

Publisert:

Her kan du lese mer om