I morgen kan mange sjekke selvangivelsen: Dette må du ha klart når selvangivelsen kommer

Allerede i morgen kan e-brukere hos Skatteetaten sjekke selvangivelsen sin. Her er papirene du bør finne frem til skattesesongen.

Er du e-bruker hos Skatteetaten, er det bare å ha årsoppgavene klare til i morgen.
  • Astrid Dalen
Publisert:

I morgen, onsdag 19. mars, kan alle de som har registrert seg som e-brukere hos Skatteetaten sjekke selvangivelsen sin i Altinn.

Allerede i dag kan det dermed være lurt å finne frem til dokumenter - enten du har fått dem i elektronisk form eller på papir - du trenger når du skal gå gjennom selvangivelsen.

Har du noen gang fått angre på at du ikke gikk nøyere gjennom selvangivelsen? Tips Dine Pengers journalist.

SJEKK: - Det er viktig at e-brukerne sjekker selvangivelsen sin, sier presseansvarlig i Skatteetaten, Anne Kirkhusmo.

Årsoppgaver. – Ta fram årsoppgavene du fikk fra blant annet arbeidsgiver, banker, trygdeetaten og barnehagen i løpet av januar for å kunne kontrollere beløpene i den forhåndsutfylte selvangivelse, oppfordrer presseansvarlig i Skatteetaten, Anne Kirkhusmo.

Nederst i artikkelen finner du en liste med flere eksempler på årsoppgaver du bør ha tilgjengelig ved selvangivelse-gjennomgang.

- Sjekk selvangivelsen. Halvparten av oss, eller 2,7 millioner, gjør ingen endringer i selvangivelsen, viste tall som Skatteetaten la frem i fjor. Trolig er årsaken at de fleste er fornøyde, dersom vi ser at vi får igjen penger på skatten. Men uansett om du skylder eller får igjen, bør du ta en grundig gjennomgang av selvangivelsen.

– Det er viktig at e-brukerne sjekker selvangivelsen, og passer på at all inntekt, formue og gjeld er med. Det er spesielt viktig å sjekke om alle fradragene du har krav på er kommet med. Det er er ikke alle fradrag som er forhåndsutfylt i selvangivelsen. På skatteetaten.no er det lett tilgjengelig veiledning og informasjon som blant annet hjelper deg til å finne hvilke fradrag du kan ha krav på slik at du betaler riktig skatt, opplyser Kirkhusmo.

Stor oversikt:Finn ditt fradrag fra A til Å

Mange må vente til 1. april. I fjor var det 850.000 som hadde registrert seg som e-brukere, og dermed kunne sjekke skatten tidligere.

Det er ennå ikke kommet tall på hvor mange nye som rakk å registrere seg som e-brukere før fristen 3. mars, men det er grunn til å tro at drøye tre millioner skattytere ikke får vite om de får igjen - eller skylder - penger på skatten før 1.april.

DP+:Spør oss om privatøkonomi

Leveringsfrist 30. april. – E-brukerne får varsel på SMS og/eller epost om at selvangivelsen er tilgjengelig i Altinn. Deretter kan de logge seg inn, sjekke om postene stemmer og gjennomføre eventuelle endringer direkte i selvangivelsen, sier Kirkhusmo.

De som har endringer i selvangivelsen, kan levere med det samme. Du kan levere så mange ganger du vil innen fristen 30. april.

Finner du ut at du ikke har endringer, trenger du ikke levere selvangivelsen i det hele tatt.

Sjekk Dine Pengers selvangivelses-skoler:

Gjeld, formue og renter

Fradragsskolen

Lønn, frynsegoder og andre inntekter

Aksjeselvangivelsen

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Forbrukerspørsmål
  2. Skatter og avgifter

Flere artikler

  1. Pendler- og reisefradragskalkulatorer nye av året: I morgen får 890.000 vite om de får igjen på skatten

  2. Disse papirene må du finne frem til selvangivelsen

  3. Ingen garanti for at alle fradrag er tatt med: Sjekk selvangivelsen nøye uansett

  4. Få selvangivelsen to uker tidligere

  5. Snart kommer skattepengene