Dette er landets dyreste hytter

Svømmebasseng, vinkjeller og hundrevis av kvadratmeter å boltre seg på. Se bildene av landets dyreste fritidseiendommer.

Publisert:

Den desidert dyreste hytta til salgs på Finn.no er fortsatt denne luksuriøse Geilo-perlen til den nette sum av 45 millioner kroner. (Se billedkarusell øverst i saken.)

Til den prisen får du en hytte på hele 625 kvadratmeter med blant annet innendørs svømmebasseng, vinkjeller, 6 soverom, fem bad og badstue med fjellutsikt.

– Det har vært noe interesse for denne eiendommen, men vi har ikke fått noen konkrete bud, sier megler Hans Houeland i Eklund Oslo New York, som er ansvarlig for salget.

Har vært til salgs siden 2008

Hytta, som kalles Skarvegløtt og er tegnet av Finn Sandmæl, eies av pappvin-millionær Steinar Mikkelsen. Den ble forsøkt solgt første gang i 2008 da til en prisantydning på 60 millioner kroner. Siden har den blitt lagt ut for salg med jevne mellomrom av ulike meglere.

Nå har hytta ligget ute hos Eklund siden før jul til 45 millioner, men Houeland mener denne prisen muligens er for høy.

– Den må kanskje justeres litt. Hytter i denne prisklassen er avhengig av å treffe den rette kjøperen og prisen må ofte justeres litt etter hva denne er villig til å gi. Men byggekostnaden er fortsatt den samme, så på den måten er det nok mulig å gjøre et godt kjøp på denne typen hytter, sier Houeland.

– Det som gjør denne hytta unik, er at den er stor, påkostet og er bygget med eksklusive materialer. Den ligger også usjenert til i Budalen ved Geilo.

Saken fortsetter under bildet

Solgte på Hafjell for 26 mill.

For øyeblikket ligger det 10 fritidseiendommer til salgs på Finn.no til over 15 millioner kroner. Foruten luksushytta på Geilo er det Trysil, Hafjell og Kvitfjell som har de dyreste hyttene.

Houeland forteller at interessen for luksussegmentet i fjellet avhenger av hvilke kjøpere som er i markedet det året.

– Vi har akkurat solgt en hytte på Hafjell til 26 millioner, og vi har en veldig fin leilighet til salgs på Hafjell som har visninger i påsken til 13 millioner. Den har det vært en del interessenter på.

Hyttetun i Trysil

Den nest dyreste hytta til salgs nå, er «Bakketunet» i Trysil som består av fire bygninger på til sammen 696 kvadratmeter. Eiendommen har en prisantydning på 24 millioner kroner og ble oppført av Svein Erik Bakke i 1997. I dag eies eiendommen av syv aksjonærer.

Det er Eklund Oslo New York som er ansvarlig for salget av alle de tre dyreste hyttene her i landet.

Flott i Trysil

På «tredjeplass» ligger nok en hytte på Trysilfjellet. En arkitekttegnet laftehytte på 348 kvadratmeter med svært god beliggenhet ved alpinbakken.

Saken fortsetter under bildet.

TREDJEPLASSEN: Sylinderformet dusj på badet er noe av det som venter om du har 22,5 millioner kroner til denne Trysil-perlen.

Nybygget kjempehytte på Hafjell

På Hafjelltoppen selger Aktiv-megler Stig Svartor en nybygget laftet hytte på 330 kvadratmeter til 19,9 millioner kroner. Hytta har svært god standard med eksklusive materialvalg.

Stor eiendom

Neste eiendom på listen over de dyreste hyttene skiller seg ut fra de andre. Dette er en diger utmarkseiendom i Skarsdalen i Flå kommune, som består av ikke mindre enn 4.901 dekar tomt samt en hyggelig støl.

Eiendommen har svært gode fiske og jaktmuligheter, og kan bygges ut fritidsboliger og næring.

Prisantydningen er satt til 19,9 millioner kroner.

Trysilhytta til 22,5 millioner har flott beliggenhet rett ved alpinbakken.

Hytte og ekstra tomt på Ustaoset

Denne svære hytta på Ustaoset er på 439 kvadratmeter og kommer med en tilstøtende tomt. Prisen er på 19,5 millioner kroner. Hytta har fem soverom, fire bad og jacuzzi.

Unikt på Kvitfjell

På Kvitfjells vestside kan du kjøpe et hyttetun med blant annet hovedhus, gjestehytte og fjøs til 17,5 millioner kroner. Totalt utgjør eiendommens åtte bygninger 468 kvadratmeter.

Strandeiendom i Sandefjord

Den eneste strandeiendommen på listen er denne flotte hytta på Storøya i Sandefjord. Eiendommen har 200 meter strandlinje, brygge og to hytter.

Prisantydningen er 16 millioner kroner.

Saken fortsetter under bildet.

Eksklusivt på Hafjell

Nok en Hafjell-hytte er på listen over hytter med pris på 15 millioner eller mer. Denne perlen har god ski in/ski out-beliggenhet i Nedre Vesleslåa.

Flott Kvitfjell-hytte

Denne hytta på Kvitfjell koster også 15 millioner, og er på 212 kvadratmeter. Den kan skilte med ski in/ski out, panoramautsikt, langrennsløyper og høy standard.

Les også

Fjellhyttesalget tar av

Les også

Her må du spare i 14 år for å kjøpe en bolig på 40 kvadratmeter

Les også

Schumachers Trysil-hytte er solgt

Publisert:

Her kan du lese mer om