Bankene: For tidlig å si om vi kutter lånerenten

De største norske bankene er overrasket over rentekuttet i Norges bank, og vil vurdere fortløpende om de kutter lånerenten. 

BILLIGERE LÅNERENTE? Stian Arnesen, kommunikasjonssjef i Danske Bank vil ikke bekrefte et eventuelt kutt i lånerenten etter Norges banks rentekutt.
Publisert:

Norges Bank valgte i dag å kutte styringsrenten med 0,25 prosentpoeng. Det vil normalt sett bety lavere lånerente, men bankene E24 har snakket med vil ikke bekrefte noe rentekutt enda.

Unni Strømstad, kommunikasjonssjef i Nordea.

- Dette kom noe overraskende på oss. Et rentekutt var ikke konsensus blant økonomene på forhånd, sier Stian Arnesen, kommunikasjonssjef i Danske Bank.

- Vi tar rentekuttet med inn i beslutningsgrunnlaget når vi vurderer lånerenten fortløpende, så ser vi hvordan konkurransesituasjonen utvikler seg i ukene som kommer, sier Arnesen.

Overrasket

Også i Nordea kom rentekuttet fra Sentralbanken overraskende.

Informasjonsdirektør Even Westerveld i DNB

– Ja, vi er litt overrasket. Dette vil naturlig nok gjøre at vi vurderer om vi også skal kutte utlånsrenten, men på grunn av konkurransesituasjonen kan vi ikke si noe om hva vi gjør før vi faktisk gjør det, sier Unni Strømstad, pressesjef i Nordea til E24.

- Andre ting spiller også inn

I Norges største bank, DNB kan de heller ikke bekrefte noe rentekutt nå.

– Det kan vi dessverre ikke si noe om. Vi følger selvfølgelig konkurransesituasjonen nøye, men det er også andre ting enn styringsrenten som spiller inn i vurderingen, sier informasjonsdirektør Even Westerveld.

Det samme gjelder i Sparebank 1 SR Bank:

– Vi følger med på dette og vurderer situasjonen løpende, sier informasjonssjef Frode Sandal til E24.

Still spørsmål om renten til sjeføkonom Jan Andreassen – Nettmøte klokken 12

Les rådene fra E24s renteråd her

Les også:

Andreassen om rentekuttet: – Helt utmerketFull kronesmell etter Olsens rentekuttNorges Bank kutter renten

Publisert:

Her kan du lese mer om