57 mål stor fritidseiendom kan skape prisrekord på Tjøme

– Man må kanskje opp til Nord-Norge for å finne noe tilsvarende, sier megler Børre Gåsvær om eiendommen.

IDYLLISK UTSIKT: Fritidseiendommen på Tjøme består av flere hus og sjøhytter.
Publisert:

Etter tre generasjoner skal herskapelige «Baldershage» på Tjøme ut av familien.

– Noe lignende fritidseiendom har ikke blitt solgt på Østlandet, sier megler Børre Gåsvær i Nordvik & Partners til E24 og får støtte av kjendismegler og kollega Terje Tinholt.

– Jeg har heller ikke sett noe sammenlignbart til salgs fra Kristiansand og opp til Oslo de siste 25 årene.

Med en prisantydning på 48 millioner kroner er den 57 mål store eiendommen, oppført i 1900, nå markedets dyreste.

Les også

Tusenvis av nye boliger blir ikke bygd

Nylig er det foregått et generasjonsskifte, hvor arvingene ikke har kunnet løse ut hverandre.

– Det har lenge vært et familiested, og nå er tiden inne for å gi stafettpinnen videre, sier Gåsvær.

Hvis eiendommen går for prisantydning, blir det antageligvis prisrekord på Tjøme, ifølge Gåsvør. Den hittil dyreste Tjøme-eiendommen på det åpne markedet, ble omsatt i 2011 til 35 millioner kroner.

Les også

Norge har flere dollarmilliardærer per innbygger enn USA

STOR PLASS: Sveitservillaen er hovedhuset, som blant annet rommer to stuer, spisesal, hall, syv soverom og to kjøkken.

Eiendommen består av fire bruksnumre og strandlinje, og kjøperen kan boltre seg i et tidligere pensjonat, et sovehus, frittstående bod- og brønnhus og tollvakt-hytte.

Man må dog beregne rehabilitering for å få enhetene i moderne stand, ifølge annonsen.

Det gamle hovedhuset i sveitserstil ligger på en høyde nede i Langvika og ble drevet som pensjonat av Ingeborg Hansen fra 1924 til 1964.

Les også

Meglere: Hektiske sommermåneder i boligmarkedet

SKJÆRGÅRDSKOS: Bildet viser plattingen ved strandhytten.
FORMILDER: Terje Tinholt i Nordvik & Partners skal selge kjempetomten.

Dette drar opp taksten

Byfolk reiste ut til hennes pensjonat på Tjøme for å oppleve landlig idyll, og nå håper megler Børre Gåsvær i Nordvik & Partners at en kjøper er villig til å bla opp 48 millioner for den landlige perlen.

– Dette er en veldig store eiendom, med to store bygg og vakthytte i vannkanten. Man har strand og masse sjølinje. I tillegg har man en kommune som er positiv til at man videreutvikler eiendommen, slik at man kan bygge flere hus på tomten uten at det går på bekostning av eksisterende bebyggelse, sier Gåsvær til E24.

STRANDHYTTE: Den 57 mål store eiendommen har en liten strandhytte ved vannet.

To av bruksnumrene på eiendommen på 57 mål er ikke utviklet, og det er det ubenyttede potensialet til de verdifulle tomtene som drar opp taksten på eiendommen i Norges dyreste fritidseiendomområde.

– Det er grunnen til at man kan forsvare prisen. Det er et pensjonathus, et sovehus, ekstra feriehus, strandhytte og en massiv tomt. Fortsatt er det 20 mål som er relativ grei å utvikle til andre boligformål. Andre har kanskje mye penger og vil ha en eiendom å ta vare på.

Les også

1 av 6 tar ferie fra regningene

Stiv kvadratmeterpris

Interessentene som foreløpig har meldt seg, vil enten ta vare på eiendommen som en perle, eller er interessert i en mulig gevinst ved å videreutvikle eiendommen.

Kvadratmeterprisen tilsvarer 141.592 kroner, som ligger høyt over kvadratmeterprisen blant resterende aktive Tjøme-eiendommer til salgs, hvor kvadratmeterprisen er 39.900 kroner, ifølge Finn.no.

– Det er flere som ser at eiendommen har gode muligheter, så får vi se hva som blir prisen. Det er ingen som har tatt kontakt og gitt oss kjeft fordi vi har skutt for høyt. Dette er ikke bare en vanlig fritidseiendom. Det er noe mer, med mulighet for å utvikle eiendommen slik at regnestykket går opp, sier Gåsvær.

Den 600 mål store Tåtøy gård i Kragerø, dog uten strandlinje, ble også forsøkt lagt ut i samme prisklasse i 2010. Da lød prisantydningen på 50 millioner, men den ble først solgt i fjor høst til 18,1 millioner kroner.

Les også

Nordmenn flest ferierer i Norge i sommer

SKIPSREDERBOLIG: Gamle Baldershage pensjonat ble ved århundreskiftet bygd som skipsrederresidens.

E24 Dine Penger er heleid av VG. VG er igjen eid av Schibsted, som også eier Finn.no. Enkelte ansatte i E24 Dine Penger har aksjer i Schibsted.

Publisert:

Her kan du lese mer om