Kjøpte oppussingsobjekt for 3,5 millioner kroner – nå er boligen til salgs for 60 millioner

Investor Christian Rytters villa på Vettakollen er til salgs for nær ti ganger mer enn han kjøpte den for på starten av 90-tallet, justert for inflasjon.

Christian Rytter selger villaen sin etter 28 år. Med boligen følger også tomt på 3,8 mål.
Publisert:

– Nå er jeg litt eldre, og har ingen barn som bor hjemme lenger, så nå er planen å flytte i leilighet. Hva det blir er jeg ikke sikker på ennå, men det blir noe litt mindre enn nå, sier Christian Rytter.

Han er investor og eier blant annet investeringsselskapet Chrem Capital, samt deler av det familieeide investeringsselskapet L. Gill-Johannessen. Rytter stod i 2018 oppført med en formue på 104 millioner kroner i skattelistene.

Les også

NHO spår boligprisfall både i år og neste år

Villaen på Vettakollen i Oslo ble bygget i 1906. Det er gjort mye arbeid i villaen etter at Rytter kjøpte den i 1992, men noe av det originale interiøret står igjen – som kakkelovnen med messingplater.

Rytter kjøpte den 373 kvadratmeter store villaen på Vettakollen i Oslo i 1992 for 3,5 millioner kroner. Justert for vekst i konsumprisindeksen tilsvarer det i dag rundt 6,1 millioner kroner. Nå er boligen lagt ut til salg med en prisantydning på 60 millioner kroner – rett under ti ganger så mye som den ble kjøpt for.

Det var Børsen som først omtalte boligsalget.

Var oppussingsobjekt

Da Rytter kjøpte villaen var den et oppussingsobjekt, forteller han. Siden den gang er det gjort både tekniske og estetiske oppgraderinger av boligen, samt bygget garasje.

– Blant annet er alle overflater gjort noe med, bad og kjøkken er skiftet, og det er installert jordvarme, sier Rytter.

Les også

Utelivsgründere vil selge toppleilighet for 35 millioner kroner

Han vil holde seg til den satte prisantydningen, og forteller at han ikke har dårlig tid med salget, ettersom han ikke har kjøpt ny bolig ennå.

– Jeg tror ikke det er noe problem med markedet nå, men i denne prisklassen er det jo et begrenset antall kjøpere, sier Rytter.

Flere interessenter

Eiendomsmegler Fredrik Dyve i Privatmegleren Dyve & Partnere har fått oppdraget å selge boligen.

Dyve har god tro på at det skal gå fint å selge for 60 millioner kroner.

Villaen ligger i et populært område med god utsikt og gode solforhold, ifølge eiendomsmegler Fredrik Dyve.

– Det er en flott villa som ligger fint til på Vettakollen – et område vi merker et enormt trykk rundt. Det er god etterspørsel på større eiendommer her, sier Dyve.

Les på E24+

Døsvig tjente 277 millioner på eiendomssalg

Han forteller at det allerede har meldt seg flere interessenter.

– Det er en høy pris som gjør at det potensielt kan ta noe lengre tid å selge, men samtidig vet vi at det er flere som er ute etter akkurat dette her: Sentrumsnært og markanært, stor tomt, rikelig med sol og utsikt, god offentlig kommunikasjon og gode skoler. Det er avgjørende i dette segmentet, sier Dyve

Publisert: