Rolex’ nyttårs-prishopp i Norge vekker oppsikt

Populære modeller blir 15.000 kroner dyrere.

Kronografen Daytona er blant de mest populære Rolex-modellene, som i bruktmarkedet har blitt solgt for nær dobbelt så mye som veilende ny-priser. Nå jekker Rolex opp prisene kraftig i Norge.

Thomas Andreassen
  • Karl Wig
Publisert:,

Rolex har over nyttår økt prisene kraftig i Norge, angivelig for å cashe inn på ekstrem etterspørsel og et glohett bruktmarked hvor populære sportsur jevnlig selges for flere titusener over veiledende nypriser.

Klokkeentusiaster verden over har blitt vant til at den sveitsiske urprodusenten årlig jekker opp prisene mer enn inflasjon og lønnsvekst – men årets brå prishopp i Norge vekker like fullt oppsikt:

Rolex Datejust i 41mm-konfigurasjon med hvitt gull rundt urskiven hadde en veiledende pris på 84.400 kroner i høst. Ny pris fra 1. januar er 99.800 kroner, en økning på 15.000 kroner eller 18 prosent.

Tilsvarende prishopp rammer den populære sportsklokken GMT-Master II «Batman», som kostet 82.500 kroner før årsskiftet. Prisen er nå jekket opp til 97.700 kroner.

Les også

Rolex-prisene til værs i gråmarkedet: – Det er helt galimatias

– Jeg er i sjokk

Imens har prisen på innstegsmodellen Oyster Perpetual uten dato økt fra 50.600 til 57.400 kroner.

I norske klokke-nettfora møtes prisøkningene med forbløffelse.

«Helvete», utbryter en i Facebook-gruppen Klokkeriet.

«Syke greier. For et påslag», skriver en bruker på Tidssonen.

«Jeg er i sjokk», skriver en annen.

– Det er ingenting unormalt ved at Rolex oppjusterer prisene etter nyttår. Men jeg tror mange er overrasket over hvor stor denne økningen er, og ikke bare for de mest populære modellene i stål, sier Jørgen Erdahl, redaktør for klokkebloggen Horae.no, til E24.

Rolex har økt prisene fra 1. januar også internasjonalt, men i både USA, Sveits og andre land i Europa er prisøkningen mindre.

Svekkelsen av den norske kronen kan være én mulig forklaring, og i tillegg har ikke Rolex økt prisene her i Norge på flere år, forteller Erdahl.

Les også

Urmaker Bjerke med rekordår – tikket inn 274 millioner

Har spådd Rolex-boble

Før i tiden var Rolex-klokker kjent som bunnsolide arbeidshester som fint kunne anskaffes blant vanlige arbeidere som sparer opp en månedslønn. Den tiden er for lengst forbi.

Særlig de siste par årene har etterspørsels-boom ført til skrapte butikkhyller, årelange ventelister og ekstreme salgspriser i bruktmarkedet. Flere klokkekjennere har spådd en Rolex-boble som snart vil sprekke – men inntil videre lar korreksjonen vente på seg.

På Finn.no har prisen på Rolex-kronografen Daytona krøpet opp i 200.000 kroner. Det er nær dobbelt så mye som klokken koster splitter ny – for den som da skulle få lov til å kjøpe en.

– Interessen for Rolex har eksplodert over hele verden de siste årene. Det har vært tomme shoppingvinduer og ekstreme priser i bruktmarkedet. Det gir også spekulanter som kun kjøper klokker for å selge videre raskt. Mange har vært frustrerte, og Rolex har blitt anklaget for å bevisst holde tilbake produksjonen for å skape blest og hype, forteller Erdahl.

– Men jeg tror dette heller ikke er en situasjon som Rolex liker. Denne prisøkningen kan muligens sees på som et forsøk på å dempe galskapen, ved at man tetter gapet til bruktmarkedet. Samtidig risikerer man jo at bruktprisene også gjør et hopp, sier Erdahl.

Her kan du lese mer om

  1. Rolex
  2. Klokker
  3. Sveits
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Ny rekordpris for bensin og diesel

  2. Sterkere boligprishopp enn ventet i januar

  3. Nær ny rekord for bensinprisen

  4. Annonsørinnhold

  5. Tror Oslo-boliger ble tre prosent dyrere på 31 dager

  6. Kraftbransjen venter mer ustabile strømpriser: – Ingen grunn til panikk