Brukthandel øker voldsomt

Flere og flere handler brukt over nett eller på nettauksjoner. Les hva du bør sjekke for å unngå å bli lurt.

HOLDER SOFAEN STAND? Sjekk tips for brukthandel her! Foto: Scanpix
Publisert:

Finn.no omsatte i 2007 brukte gjenstander for i overkant av fire milliarder kroner. Også nettauksjonen QXL.no melder om en økning på nærmere 20% i antall solgte gjenstander.
Les hele saken:

Solgte lopper for 4 mrd

.

Sunn fornuft

Når man skal handle brukt av noen du ikke kjenner, gjelder det som for alle andre handler å bruke sunn fornuft. I tillegg bør man verne om private opplysninger og sjekke ut så godt man kan, at det du betaler for er det du får.

Her er noen av Finn.no beste tips:

- Gi aldri ditt kredittkortnummer til den du handler med.
- Vær varsom med å oppgi personlige opplysninger, for eksempel personnummeret ditt.
- Utvise stor forsiktighet ved forhåndsbetaling. Det beste er å møte selgeren ansikt til ansikt, og se og ta på varen med egne hender før du eventuelt kjøper varen.

Byr på nettauksjoner

Når du handler på nett, handler du som regel av mennesker du ikke kjenner eller har møtt. Det samme gjelder når du handler over nettauksjoner.
Når du benytter deg av seriøse betalingssystemer og nettsteder som knytter til seg for eksempel Paypal blir handelen sikrere både for deg som selger og kjøper.
Les også:

Slik handler du trygt på nett

.
På sider som Ebay og QXL er det også mulig å sjekke karakterene til selgeren, som tidligere kjøpere har lagt inn. Gå gjennom tilbakemeldingene og ikke bestem deg for å kjøpe noe som helst før du har tatt en grundig titt på selgerens profil.
Les også:

Slik vinner du nettauksjonen

.

Publisert:

Her kan du lese mer om