Dette oppussingsobjektet gikk for 700.000 over takst

- For meg var det avgjørende at badet ikke trenger oppussing med det første og at det elektriske anlegget var i orden, sier kjøperen.

Betalte dyrt: Dette oppussiningsobjektet på Grønland i Oslo gikk for over 700.000 over prisantydning. Kjøperen skal leie ut og planlegger å være ferdig med oppussingen innen studiestart.

Foto: Krogsveen
  • Tuva Bønke Grønning
Publisert:

Flere eiendomsmeglere Dine Penger har snakket med forteller om en god aprilmåned for kjøp og salg av bolig, spesielt i Oslo. Meglerne forteller om flere på visning, flere interessenter og flere budgivere.

Samtidig viser nye tall fra Eiendom Norge at boligprisene aldri har vært høyere enn i april.

- April måned isolert sett viser en kraftig prisoppgang, sa leder Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge under pressekonferansen.

Boligmarkedet er med andre ord hett.

Les også:- Prisveksten i Oslo kan ikke fortsette slik

Et eksempel på dette er en 100 kvadratmeter stor leilighet i en gammel bygård på Grønland i Oslo. Sylvia Post, daglig leder og eiendomsmegler hos Krogsveen, forteller at det var rundt 35 personer på visning, og at det var mange med i budrunden som fulgte.

Leiligheten er stor og ligger i en fin bygård i et område som blir stadig mer populært på grunn av utbyggingen i Bjørvika og Oslo sentrum.

Leiligheten, som hadde en takst og prisantydning på 3.200.000 er imidlertid et skikkelig oppussingsobjekt. I går ble den solgt for 3.960.000 - over 700.000 over takst.

- Det er mye over prisantydning. Med tanke på den store interessen i forkant hadde jeg forventet at det skulle gå bra, men dette er godt over forventningene, sier Sylvia Post til Dine Penger.

Leilighetens adresse er Hollendergata 2. Post forteller at de siden 2005 har solgt hele 65 leiligheter i Hollendergata 2 og 4.

Skal leie ut. Den nye leilighetseieren, Øistein Abrahamsen, eier flere leiligheter i Oslo som han leier ut. Han forteller at han regner med å ha leiligheten pusset opp og klar til å leies ut i starten av august, når mange studenter er på utkikk etter bolig.

Skal leie ut: Øistein Abrahamsen har kjøpt leilighet til 700.000 over takst. Han skal pusse opp og leie ut.

Foto: Privat

For ham var det avgjørende at badet ikke trenger å pusses opp med det første og at det elektriske anlegget var ganske nytt. Han ble likevel overrasket da budene på leiligheten gikk over 3.800.000.

- Greit nok at leiligheten er sliten, men jobben som skal til for å få det i orden er ikke veldig dyr ettersom badet og det elektriske anlegget er i orden. Det gamle kjøkkenet kan bli ganske kult hvis det kan renoveres, sier han.

Han håper også at de gamle tregulvene under linoleumen er intakte. På spørsmål om hvorfor han valgte denne leiligheten svarer Abrahamsen at såpass store leiligheter er mangelvare i Oslo sentrum og at oppussingen ikke blir for dyr i forhold til prisen på leiligheten.

- I tillegg er dette et veldig spennende område. Sentrum av byen flytter ser bortover og store deler av bydelen pusses opp. Dette blir helt klart attraktivt i tiden fremover, og jeg har aldri drevet med kortsiktige investeringer, sier han.

Abrahamsen eier flere utleieleiligheter på Grünerløkka og mener området begynner å bli mettet og dyrt.

- Du må vurdere hva du tror om fremtiden i boligmarkedet i Oslo. Jeg frykter ikke så mye. I tillegg er jeg ikke avhengig av en prisstigning, men å få leid ut.

Tregulv? Øistein Abrahamsen kjøpte leiligheten for å leie ut. Han håper de gamle tregulvene under linoleumen er intakte.

Foto: Krogsveen

Ser mulighetene. Eiendomsmegler Sylvia Post, som solgte leiligheten, forteller at bygårdene i akkurat dette området har vært veldig populære siden hun begynte å selge der i 2005.

- Folk ser mulighetene. Dette er et skikkelig oppussingsobjekt, men størrelsen får folk til å se mulighetene for å dele opp og leie ut, sier hun.

Hun forteller at de fleste av denne typen leiligheten som selges i området, kjøpes av personer som har planer om å leie ut.

- Men vi ser også at stadig flere som vil bo der kommer på banen. De ser muligheten til å finne et gammel Oslo-leilighet med klassiske detaljer som stukkatur og doble fløydører.

Her kan du lese mer om

  1. Eiendom
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Populære oppussingsobjekter: – Nordmenn er født med ski på beina og hammer i hånda

  2. Kjøperne går i flokk: Disse boligene vil vi ha

  3. Disse boligtypene driver prisveksten i Oslo

  4. Annonsørinnhold

  5. Oppussingsobjekt på Lille Tøyen gikk for 1,36 mill. over takst

  6. I denne Oslo-leiligheten kom kun én på visning