EY mest attraktiv blant økonomistudenter: – Papirene er inngangsbilletten

Her er Nordens mest attraktive arbeidsgivere blant IT-, business- og ingeniørstudenter.

ATTRAKTIV: Selskaper innen IT-sektoren vokser frem som stadig mer attraktive arbeidsgivere blant studenter utenfor IKT-utdanninger. Bildet er tatt av studenter som får prøve VR-briller fra Microsoft på Case Western Reserve University.
 • Sophie Lorch-Falch
Publisert: Publisert:

– Sats helhjertet på det du gjør på skolen. Det er papirene som er inngangsbilletten de fleste steder, sier HR-direktør i EY, Bjørn Vihovde, til E24.

Revisjon- og rådgivningsselskapet EY (tidligere Ernst & Young) er kåret til Nordens mest attraktive arbeidsgiver innen kategorien business av Universum. Kåringen er basert på en spørreundersøkelse med over 36.000 respondenter i Norden.

EY har tronet seks Universum-undersøkelsen blant økonomistudenter de siste syv årene.

– Ikke surf gjennom

Vihovde kan sitte på andre siden av bordet og være personen man må imponere for å skaffe seg jobb i konsulentselskapet.

HR-direktøren mener karakterer får ufortjent stor innflytelse på karriereløpet, men er klokkeklar på at det er ingen vei utenom.

– Som nyutdannet er det nesten ingen mulighet til å bevise noe på en annen måte før du kommer på intervju. Å satse på skolen er derfor en veldig sterk investering for fremtiden. Ikke surf gjennom eller ta det på sparket. Akademiske resultater legger grunnlag for hele karrieren, sier han.

Slik gikk Universum-kåringen i fjor

Om EYs tradisjon med gode plasseringer i Universum-undersøkelsen, tror Vihovde selskapets renomme med god oppfølging, rask faglig og personlig utvikling gir uttelling.

– Jeg tror det viktigste er konsistens i budskapet. Vi kan ikke vingle fra år til år eller kjøre populære stunts for å være attraktive. Vi viser frem det samme år etter år, og er veldig tro mot det vi ser etter.

Danskene og svenskene mest opptatt av lønn

Hvert år spør Universum over 30.000 studenter om hvilken arbeidsgiver som er mest attraktiv, og hvilke kvaliteter som gjør en arbeidsgiver attraktiv.

Innen IT er den amerikanske søkemonitoren Google nummer én, mens ingeniørstudentene helst vil starte karrieren i IT-giganten Microsoft (se faktabokser for topp-ti-lister).

Blant de norske studentene som har svart i undersøkelsen, er et godt arbeidsmiljø det høyest rangerte kriteriet når økonomistudenter velger arbeidsgiver. Danske og svenske økonomistudenter rangerer derimot lønnsutsikter høyest. Finnene er mest opptatt av at arbeidsgiveren kan tilby varierte arbeidsoppgaver.

Studenter fra Norge, Sverige, Finland og Danmark innenfor studieområdene business, IT og ingeniørfag har svart i undersøkelsen.

Les også

Lavtlønte kan bli vinnere med ny NRK-avgift

Les også

Stor arkitekt-kåring: Dette er verdens vakreste bygg

Les også

Bruker «dataspill» for å finne de rette hodene

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Universum-listene

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  Sjekk din bransje: Ingrid (23) jobber på landets mest attraktive arbeidsplass

 2. Dette er studentenes drømmearbeidsgivere

 3. Dette er de mest attraktive arbeidsgiverne

 4. Dette er studentenes drømmearbeidsgivere

 5. Betalt innhold

  Studentene vil jobbe med fornybar energi – og i Equinor