Trondheims dyreste bolig fortsatt ute for salg

Den unike eneboligen på Jacobsli i Trondheim ligger ute for 25 millioner kroner. Så langt er ett bud avslått, opplyser megleren.

GULLFORGYLT: Boligpalasset på Jacobsli i Trondheim er arkitekttegnet, og kan blant annet skilte med mosaikkfliser i gull og kongeblått på hovedbadet.

Joakim Reinaas
Publisert:

«En villaeiendom utenom det vanlige», heter det i boligannonsen, som ble lagt ut på Finn i midten av mai. Såpass må det være, for boligpalasset er lagt ut for hele 25 milloner kroner.

– Hvis den blir solgt for den prisen så blir det den dyreste eneboligen i Trondheim noensinne, sier eiendomsmegler og partner Eirik Døsen i Proa Eiendomsmegling.

Han forteller om stor interesse for praktvillaen.

– Ja, er svaret på det. Men på en sånn eiendom får du mye interesse og kommentarer, og vanvittig trykk på Finn fordi den er så ekstraordinær. Den reelle interessen er betydelig mindre, men vi har hatt både lukket visning og en del besøk, så det er interesse.

Les også: (+) En kjøpers guide til verdens dyreste eiendomsmarked

Siler ut reelle interessenter

Døsen forteller at det så langt har kommet ett bud på eiendommen, men at det ble avslått.

– Annonsen har fått over 100.000 klikk på Finn, som er ekstremt mye. Over 50 har lastet ned salgsoppgaven. Så er litt av jobben på denne typen sak å sile ut de nysgjerrige fra de reelt interesserte. De reelle er litt vanskelig å tallfeste, men jeg tror vi har en håndfull som er aktuelle for kjøp.

VILLA MEDUSA: I salgsoppgaven kalles eiendommen «Villa Medusa», etter motivet i Versaces logo, som er gjennomgangstema i eneboligen.

Joakim Reinaas/Invisio

Eiendommens nye eier vil få 618 kvadratmeter primærrom å boltre seg på, inkludert en egen spaavdeling med bar og treningsrom, en «ungdomsavdeling» og generasjonsleilighet.

«Fra utsiden ser dette ut som en bolig med nordisk design, men straks den italienske inngangsdøren åpnes flommer det av grasiøse detaljer med inspirasjon hentet fra Østen», heter det i salgsoppgaven.

– Det er en helt ekstraordinær bolig, med høy, høy standard i både detaljeringsnivå og gjennomføring, sier Døsen.

BAROKK: Forstuen i andre etasje er innreddet med barokkinspirerte møbler.

Joakim Reinaas/Invisio

Noe av det som gjør eiendommen såpass unik er den gjennomgående Versace-stilen, som går som en rød tråd gjennom hele boligen.

– Jeg har solgt villaeiendommer med Versace-fliser i Trondheim før, så det i seg selv er ikke så ekstraordinært. Men dette er så gjennomført med Versace, med forskjellige tema på de ulike soverommene og tilhørende bad, og det er så gjennomgående, så det er den utstrakte bruken som er unik, sier Døsen.

SPA: Kjellerns spaavdeling har natruligvis en tilhørende bar.

Joakim Reinaas/Invisio

Har brukt ti år

Selgerne er ekteparet Andrzej og Agnieszka Beata Sliwa, ifølge Adresseavisen, som omtalte villasalget først. De eide og drev Rustfrieksperten AS, som ble slått konkurs i januar i år. Paret har nylig restartet driften i et nytt selskap.

Eiendommen ble kjøpt av dem for 1,93 millioner kroner i 2002, ifølge Nettavisen. Likevel er det lite av den opprinnelige boligen som står igjen – kun en liten del av bjelkelag i første etasje og grunnmur, ifølge salgsoppgaven.

DEKORATIVT: Garderoberommet til spa-avdelingen har to dusjnisjer og to toalettrom.

Joakim Reinaas/Invisio

Paret har brukt ti år på prosjektet, ifølge Døsen. Den unike utformingen har også gjort det vanskelig å finne en prisantydning.

– Det har vært vanskelig å sette en pris på noe sånt. Vanligvis har vi jo en «benchmark», noe som er litt sammenlignbart eller ganske sammenlignbart, men her har vi ingenting som er i nærheten når det gjelder den tekniske standarden, materialvalg og utførelse, sier han.

LYSSATT: Lyssensorer sørger for den riktige belysnignen på kveldstid, ifølge salgsoppgaven.

Joakim Reinaas/Invisio

Derfor har de forsøkt å legge prisen i et sjikt i omtrent rundt kostpris, forteller megleren.

– Samtidig som vi selvfølgelig har noen boliger som kan gi oss en eller annen indikasjon på hva premiummarkedet i Trondheim kan være villig til å betale for en sånn størrelse, standard og beliggenhet.

Blir den solgt til denne prisen, vil den altså ta rekorden som Trondheims dyreste enebolig, 6,5 millioner mer enn en villa på Singsaker som ble solgt i 2017.

– Jeg er helt sikker på at den blir solgt. Spørsmålet er selvfølgelig hvor lang tid det vil ta og til hvilken pris. Men jeg er overbevist om at den blir solgt, sier Døsen.

Her kan du lese mer om