KLM bytter ut fly med høyhastighetstog

Publisert:

Det nederlandske flyselskapet KLM melder at skal bytte ut en av de fem daglige flygingene mellom Brussel og Amsterdam med et høyhastighetstog.

Endringene skjer i samarbeid med togoperatøren Thalys og N.V. Nederlandse Spoorwegen (NS), og vil tre i kraft 29. mars neste år, opplyser flyselskapet i en pressemelding.

KLM forklarer at de over lengre tid indikert at de vil bytte ut kortdistanseflyginger med tog, dersom togene kan matche hastigheten, påliteligheten og komforten til flyene.

Strekningen tar i dag 45 minutter med fly, og blir ofte brukt av reisene som skal videre med et annet fly fra Schiphol lufthavn i Amsterdam, ifølge KLM.

Tog for fly er en del av KLMs «Fly Responsibly»-prosjekt, som har som mål å skape en bærekraftig fremtid for luftfart, og oppfordrer kundene til å velge å kompensere på CO₂-utslipp.

Øverste sjef i KLM, Pieter Elbers, sier i pressemeldingen at det er både komplekst og krevende å drive med luftfart og tog, at det å bytte ett fly mot tog vil gi selskapet mer og nyttig erfaring.

Bakgrunn:

Pressemelding: KLM går sammen med Thalys og N.V. Nederlandse Spoorwegen (NS)KLM: «Fly Reponsibly»

Les også:

Les også

Tidligst klart i 2040: KLM finansierer utvikling av V-formet fly

Les også

Frankrike innfører miljøavgift på flyreiser

Publisert: