Dusj og do på kjøkkenet: Lagt ut for 3 millioner, solgt for 5,6

Oslo-eneboligen fra 1933 gikk for nesten det dobbelte av prisantydning, etter en voldsom budrunde. I Ski gikk en annen bolig for over det dobbelte.

POPULÆRT: Denne eneboligen på Nordstrand har ikke eget bad, likevel ble den solgt for 2,6 millioner kroner over prisantydningen på 3 millioner, altså nær det dobbelte av takst.
  • Ida Aamodt-Hansen
Publisert: Publisert:

Nordstrand-eneboligen på 81 kvadratmeter er av enkel standard, og er lagt ut som et oppussingsobjekt. Det har ikke blitt gjort vesentlige oppgraderinger på huset de siste tiårene.

Huset har ikke eget bad, men ifølge prospektet ble det satt inn dusj og do på kjøkkenet i 1978.

Den enkle standarden la ingen demper på kjøpelysten, da boligen ble solgt tirsdag.

Se annonsen på Finn.no her.

Nær dobbel pris

Deltagere i budrunden forteller til E24 at det ble en heftig budkrig, der prisen til slutt endte på hele 5,6 millioner kroner – altså 2,6 millioner over takst.

ATTRAKTIVT: Tomten på 847 kvadratmeter kan ha bidratt til den store etterspørselen.

Ifølge deltagere på visningene i helgen, som E24 har snakket med, skal det ha vært trykket opp 75 prospekter – som alle ble revet bort på den første visningen.

Også på andre visning var det fullt hus.

Boligen, som ligger på det populære Bekkelaget i Nordstrand bydel, har en tomt på 847 kvadratmeter, og var lagt ut med en prisantydning på tre millioner kroner.

En tomt i dette området selges gjerne for fire millioner og oppover.

Eiendomsmegler Ole Christian Malterud Akre har, etter selgers ønske, ingen kommentar om salget overfor E24.

Les også

«Boligen er solgt. Visning avlyst»

Gikk for over dobbel pris i Ski

Det er ikke bare på Nordstrand oppussingsobjekt skaper het budkrig.

I landlige omgivelser utenfor Ski i Akershus, finner vi en annen bolig som nylig ble solgt for beløp heftig over prisantydning.

I dette tilfellet var salgssummen mer enn dobbelt så mye som det den bla lagt ut for.

Den landlige eiendommen ble lagt ut med en prisantydning på 850.000 kroner, men ble solgt for over det dobbelte: 1.950.000 kroner!

(Saken fortsetter under bildet.)

IDYLLISK. Det gamle huset i Ski ser koselig ut, men trenger ifølge prospektet total oppussing. Det ble nylig solgt for det dobbelte av prisantydning.

Eiendommen består av en enebolig og låve, og er regulert til landbruk. Det medfølger 18 mål tomt.

Bente Gåseide i Eiendomsmegler 1 sto bak salget, og sier at det var et enormt oppmøte på visningen.

– Det var rene folkevandringen. Det sto biler over alt, på jorder, veier og avkjørsler. Interessen var over all forventning, og mange seriøse budgiver som ønsket eiendommen gjorde at det ble en god pris

Totalt meldte det seg 157 interessenter, som til slutt ble til 14 budgivere.

Hun sier at det er veldig vanskelig å forutsi pris på et slikt objekt.

– Det kunne komme mange seriøse kjøpere, eller kun de som var nysgjerrig. Ikke minst var det uvisst hvor mange som ville kjøpe på grunn av at det er vanskelig å anslå kostnadene rundt oppgradering, og hva man kan forvente å få gjøre med bygningene.

Oppgitt byggeår er 1920, men den er merket med «rødt» i Sefrak-registeret hos Riksantikvaren, noe som betyr at bygningen kan være fra 1850 eller tidligere. Det medfører noen restriksjoner på riving og vesentlige endringer.

«Bygningene holder meget enkel standard og det er ikke innlagt vann eller kloakk», heter det i prospektet. «Det er behov for store påkostninger for å bringe boligen opp til normalt god standard og for å få en godkjent beboelig bolig. Det foreligger ikke offentlig vann og avløp i dette området.»

STOR EIENDOM: Den idylliske eiendommen ligger ved Eikjol, omtrent fem kilometer fra Ski sentrum. Fire mål av tomten er opparbeidet med plen, frukttrær og bærbusker, mens resten er dyrket mark som i dag er forpaktet bort.

Les også:

Stor nedgang i hvor mange som sjekker skattelisterSalget av nye boliger økerSparte hundretusener på å selge luksushytten selv«Boligen er solgt. Visning avlyst»

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Eiendom

Flere artikler

  1. Hytte fra 60-tallet gikk mer enn seks mill. over prisantydning

  2. Dette kjennetegner boligene som selges høyt over takst

  3. Disse boligtypene driver prisveksten i Oslo

  4. Gikk 1,8 millioner over takst: – Har aldri opplevd så stor forskjell

  5. Oppussingsobjekt på Økern gikk 1,5 millioner over takst