Én av ti norske bankfilialer ble nedlagt i fjor

Ved utgangen av 2013 var det 1.061 bankfilialer i Norge. Ett år senere var dette tallet sunket til 960 filialer, viser ferske tall fra Finans Norge.

VIL BLI FÆRRE: I løpet av de neste årene vil det bli færre bankfilialer, bekrefter DNB. Illustrasjonsbilde fra DNB-filial i Vilnius.

Ints Kalnins
  • NTB
Publisert: Publisert:

I absolutte tall må vi tilbake til slutten av 80-tallet for å finne lignende nivå på fjerningen av bankkontorer, skriver Bergens Tidende.

Den gang var det veksten i antall minibanker som reduserte behovet for filialer. Nå er også antall minibanker redusert betydelig, og kontantuttaket fra minibankene har falt med over 16 prosent i femårsperioden fra 2008 til 2013.

– Vi har nå høyere trafikk på mobilbanken vår enn nettbanken. Og om noen år vil vi definitivt ha færre bankfilialer enn de 145 vi har i dag, sier konserndirektør Trond Bentestuen i DNB. Han har ansvar for storbankens personmarked i Norge.

Antall bankfilialer i Norge var på sitt høyeste i 1987 med til sammen 2.177 filialer. En tredel av de 960 gjenværende bankfilialene i dag tilhører forretningsbankene, mens resten tilhører sparebankene.

Les også

- 1 av 5 oljebedrifter vil kutte flere ansatte

Les også

Norwegian-streiken er over

Les også

NHO vil likestille bolig- og aksjeskatt

Publisert:

Flere artikler

  1. Minibanken nærmer seg 50 år - og blir trolig snart pensjonist

  2. Kontantene forsvinner i butikkene

  3. Færre filialer, men flere ansatte i bankene

  4. Annonsørinnhold

  5. Stadig færre minibanker

  6. – Mer sannsynlig at vi åpner nye enn at vi legger ned