- Dette var ikke måten jeg ville vinne på

Åsmund Løvik syklet feil inn i stadion, og da kunne Frederik Wilmann noe overrasket sykle rett inn i mål til tiden 2.33.18.

FREDERIK WILMANN VANT: I fjor glapp seieren med 20 sekunder, men lørdag kunne Fredrik Wilmann sikre seg birkenseieren han har lengtet etter.

Caroline Enge
Publisert:,

LILLEHAMMER (E24) Etter 92 kilometer var det et feil veivalg i innspurten som skulle avgjøre den spennende seierskampen mellom Åsmund Løvik (TVK) og Frederik Wilmann (Team Ringeriks Kraft).

De klarte å riste av seg følge med syklister et par minutter før målstreken.

I nedoverbakkene etter skistadioen så det ut som Løvik hadde nok sekunders forsprang til å stikke av med seieren, men ned mot mål blingset Løvik og syklet ut av stadioen, mens publikum gispet.

Da forsvant forspranget, og Frederik Wilmann strakk hendene i været og syklet inn i mål.

- Det var ikke helt måten jeg ville vinne på. Det var kjipt, sier han til E24.

Hadde du håp om å vinne før Løvik kjørte ut?

- Jeg hadde et lite håp om å ta han igjen, fordi jeg hadde tatt han igjen en del i Ballettbakken. Vi hadde fortsatt bakken ned mot stadion igjen, så det er ikke godt å si hva som hadde skjedd uten utforkjøringen, sier Wilmann.

Skuffet

Løvik slo hendene fortvilt i sykkelen da fiaskoen var et faktum, og hoppet på igjen, vel vitende om at de nødvendige sekundene for å vinne forsvant. Løvik gikk inn syv sekunder bak Wilmann til tiden 02.33.25.

Det var bittert å tape, da han hadde klart å riste av seg følge sammen med Wilmann og virket som han hadde kontroll på seieren.

- Vi forsøkte å holde sammen den siste biten, for å riste av oss de som kom bak, sa en ordknapp Løvik til pressen etter målstreken, før han trakk seg tilbake, tydelig preget av tabben.

(Saken fortsetter under bildet.)

SKUFFET: Åsmund Løvik gikk glipp av seieren da han syklet feil i den siste bakken før mål.

Caroline Enge

- I fjor var jeg idioten

I 2013 glapp seieren for Wilmann i Ballettbakken, og havnet på en tredjeplass 20 sekunder bak vinneren Fredrik Ericsson.

- Tabber hører med sykkelsporten. Det er selvfølgelig veldig kjipt, men i fjor var det jeg som var idioten, så sammenlagt fra i fjor er det fortjent med seier, sier han.

Det så ut som om du sprakk litt på slutten i år og. Hva skjedde?

- Jeg har ikke sett det ennå, men jeg tror jeg var litt for ivrig og fikk litt skrens. Jeg kjørte litt feil, sier Wilmann.

LETTET: Frederik Wilmann var overrasket og sliten da han kom i mål som førstemann etter Åsmund Løvik syklet ut av stadion.

Caroline Enge

Ultrabirken-vinner langt bak

På tredjeplass kom Truls Korsæth (Lillehammer CK) til tiden 2.34.20, etterfulgt av Anders Hovdenes (Raumerrytter SK) på 2.37.45 og Magnus Darvell (Team Kalas Merida) til 2.39.25.

Fredagens Ultrabirken-vinner Erik Skovgaard Knudsen gikk inn til en 109. plass en drøy halvtime etter vinneren, så det var ikke like «sjovt» å sykle i dag.

Ingen rekordtid

De ideelle vær- og løypeforholdene fikk arrangørene til å tro at årets Birkebeinerritt skulle by på rekordtid. Den magiske grensen var på 2.30.59, som Rune Høydal syklet inn på i 1998.

  1. Det var vinneren Wilmann flere minutter unna, så det ble dermed ikke Birken-rekord i år.

Her kan du lese mer om