Milliardær lovet å betale ned studiegjelden til 396 studenter

Robert F. Smith gir avgangsstudenter ved Morehouse College i USA en gave på til sammen 350 millioner kroner. 

  • Hans M. Jordheim
Publisert:

På søndag markerte avgangsstudenter ved Morehouse College i Atlanta at deres studietid ved universitetet er over. Men denne gangen havnet overrekkelsen av diplomer i skyggen, for fra talerstolen erklærte milliardæren Robert F. Smith at han vil betale ned all studiegjeld for kullets 396 studenter.

– Jeg vil at vi skal se på disse flotte Morehouse-brødrene og forsikre oss om at alle har de samme sjansene fremover og at alle har mulighet til å realisere den amerikanske drømmen, sa Smith fra talerstolen til forsamlingen fra det som er et av de historisk svarte lærestedene i USA.

Kunngjøringen ble ikke overraskende møtt av stor jubel og hyllest.

Frigjørende gave

Ifølge Morehouse-president David A. Thomas vil den regningen beløpe seg til opptil 40 millioner dollar, tilsvarende 350 millioner kroner, skriver CNN.

Han kaller gesten en frigjøringsgave.

– Når du må betjene gjeld, er alternativene for hva du kan gjøre i verden begrenset. Smith gir dem mulighet til å følge deres drømmer og lidenskap, sier han.

Rikeste afroamerikaner

56 år gamle Robert F. Smith er kjent for å grunnlagt private equity-selskapet Vista Equity Partners som han i dag leder.

Vista forvalter over 46 milliarder dollar og er ifølge Forbes et av private equity-selskapene med best avkastning siden oppstart.

Før det jobbet Smith i en årrekke med oppkjøp og sammenslåinger i Goldman Sachs, hvor han var den første ansatte som fokuserte utelukkende på teknologibedrifter.

Han har ifølge Forbes' 2018-liste en formue på omtrent 5 milliarder dollar og er med det den rikeste afroamerikaneren – foran Oprah Winfrey.

Smith har ifølge CNN delt fra denne formuen ved flere anledninger tidligere, blant annet ved å gi 50 millioner dollar til Cornell University i New York.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Skole og utdanning
  2. Privatøkonomi
  3. USA

Flere artikler

  1. Milliardærliste: Jeff Bezos er ikke lenger verdens rikeste

  2. Dytter Bill Gates ned til tredjeplass: Franske Bernard Arnault er verdens nest rikeste

  3. Forbes: Rihanna er milliardær

  4. Rekordmange dollarmilliardærer på Forbes liste: – De veldig, veldig rike ble veldig, veldig mye rikere

  5. Tesla-sjefen faller på listen over verdens rikeste