Hun troner på banktoppen

Hun passer på andres penger og gir lån til familier og bedrifter. Nordeas  Gunn Wærsted har den høyeste skattbare inntekten av norske banksjefer.

BEST BETALT: Nordea-sjef Gunn Wærsted er best betalt av banksjefene i Norge.

Nordea
  • John Thomas Aarø
  • Maren Løhre
  • Cecilie Storbråten Gjendem
Publisert:

Norske banker melder at det de siste årene har vært stor kamp om kundene i markedet, og de siste månedene har bankene gjennomført kraftige kutt i boligrenter i håp om å lokke til seg kundene.

Til tross for dette var 2013 et godt år for toppsjefene i de norske bankene. Med drøyt 7,5 millioner kroner i skattepliktig inntekt i fjor er det Nordea Norge-sjef Gunn Wærsted som dro inn mest av de norske banktoppene.

Les også

Røkke og tenåring øverst på rikinglisten

Wærsteds lommer var heller ikke tomme på formuesiden hvor hun lå på fjerde plass med en ligningsformue på 10, 8 millioner kroner.

Godt i Sparebanken 1

På listen E24 har hentet inn over tallene fra sjefene i de 10 største bankene i Norge er det hele fire navn tilknyttet Sparebank 1-konsernet. Høyest opp av disse er Sparebanken 1 SMN-sjef Finn Haugan som lå tett bak Wærsted med en ligningsinntekt på 7 millioner kroner i 2013.

Han hadde en ligningsformue på 15,1 millioner kroner.

Konsernsjef Kirsten Idebøen i Sparebank 1 Gruppen, som blant annet eies av Sparebank 1-bankene, dro inn 4,4 millioner kroner. Hun var den eneste andre kvinne på listen etter Wærsted.

Les også

Disse fikk mest av staten

Også Sparebank 1 SR-Bank-sjef Arne Austreid og Sparebank 1 Nord-Norge-sjef Jan-Frode Jansson var å finne på listen. Sistnevnte tjente angivelig minst av Sparebank 1-toppene, med en inntekt etter fradrag og tillegg på litt over 4 millioner kroner.

Tredje plass på DNB

Selv om han er sjef i Norges største bank måtte DNB-sjef Rune Bjerke ta til takke med en tredje plass på listen. Bjerke hadde skattepliktig inntekt på 6,8 millioner kroner. Omtrent det samme som året før.

DNB og Bjerke har vært i hardt vær over sommeren som følge av store problemer med selskapets nettbank. Etter hele seks runder med problemer tok Bjerke overfor E24 personlig på seg skylden for alle nettbankproblemene DNBs kunder har opplevd.

- Det er vårt ansvar, det er DNBs eget ansvar, når nettbanken ikke fungerer, selv om vi selvfølgelig må sørge for å være i «tipp topp-shape» selv, må vi også sørge for å ha en kultur hos våre underleverandører som er tilsvarende «tipp topp shape».

Få formuer

Til tross for inntekter i millionklassen har få av banksjefene ligningsformue, ifølge skattelistene som ble offentliggjort fredag.

Kun halvparten av banksjefene har formue.

Sparebank 1 SR-sjef Arne Austreid er den mest formuende av banksjefene med en ligningsformue på 24,7 millioner kroner.

Få millioner bak ligger sjef i Sparebanken Møre Ole Arne Fiskerstrand med en ligningsformue på 16,8 millioner kroner.

Les også:

Disse fikk mest av statenTore Kenneth tjente fett på boligboomHøyre og Ap på Stortingets inntektstoppEt kriminelt godt år for NesbøMohn betalte mest i skattHan tjente mest i NorgeRøkke og tenåring øverst på rikinglisten

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Valuta
  2. Skattelistene

Flere artikler

  1. DNB kuttet 600 ansatte – sjefen økte inntekten

  2. Dette tjente næringslivets mektigste kvinner i 2017

  3. Stor forskjell mellom topp og bunn blant meglerne

  4. Mannen på inntektstoppen i Oslo har for lengst flyttet til USA

  5. Disse fikk mest av staten