Nå varsler Kiwi full priskrig mot Rema 1000

Kiwi går for første gang ut og sier at de skal gi deg billigere mat enn Rema 1000. - Vi skal fortsatt være billigst, sier Ole Robert Reitan.

OFFENSIV: Kiwi-sjef Jan Paul Bjørkøy varsler full priskrig mot hovedkonkurrenten Rema 1000.

Frode Hansen
  • Bjørn Haugan
Publisert: Publisert:

Etter gårsdagens store nyhet om at Coop kjøper Ica for 2,5 milliarder kroner, endrer dagligvaremarkedet seg kraftig.

På VGs matbørs de senere årene har tre kjeder utmerket seg: Rema som jevnt over den billigste, med Kiwi og Coop Extra et lite hestehode etter.

Les også

Dagligvareekspert: - Et voldsomt nederlag for Reitan

Vil utfordre Rema

Nå har NorgesGruppens billigkjede Kiwi lagt om strategien og sier for første gang at de vil utfordre Rema om å være billigst på dagligvarer. Det bekrefter Kiwi-sjef Jan Paul Bjørkøy. Han sier de har lagt en plan hvor de i fremtiden skal bli billigere enn Rema 1000.

- Det er riktig at vi har bestemt at vi skal være tøffere på gassen når det gjelder pris. Vi jobber nå med å få minst like lave priser som Rema. På sikt skal vi bli billigere, sier Kiwi-sjefen.

- SKAL VÆRE BILLIGST: Rema-sjef Ole Robert Reitan.

Jørgen Braastad

- Er på sikt ti år?

- Nei, da er nok ikke jeg Kiwi-sjef, så det blir før det, men vi har ikke satt noe tidspunkt, utover at det bør skje i løpet av de neste årene.

- Det er svært spennende, nye signaler fra Kiwi, som i stor grad har akseptert å ligge et lite hestehode bak Rema. Hvis de legger om strategien som Bjarkøy sier, så betyr det full priskrig, som vil kunne presse prisene, noe forbrukerne vil tjene på, sier en av de fremste ekspertene på dagligvaremarkedet i Norge, daglig leder Reidar Molthe i Dagligvarehandelen.no.

Ole Robert Reitans Rema ble i går fremstilt som den store taperen etter Coops milliardkjøp. Reitan vil ikke kommentere om de hadde lagt inn bud.

Les også

ICA: - Det stod mellom salg eller nedleggelser

Kraftig smell

Men Reitan slår kraftig tilbake og lover at de uansett skal gi deg landets billigste dagligvarer.

- Hvis konkurransemyndighetene godkjenner at Coop får kjøpe Ica, får vi to store aktører som har over 30 prosent av dagligvaremarkedet, NorgesGruppen og Coop. Men selv om de er større, har vi langt lavere kostnader, slik at jeg kan love at vi fortsatt kommer til å være billigst. Rema skal også være billigst i fremtiden, sier Reitan offensivt.

Mens hans Rema 1000 år for år har nærmet seg Coops markedsandel og endelig gikk forbi i år, gikk han på en kraftig smell i går, da Coop fikk kjøpe Ica.

- Dere fremstilles som den store taperen?

- Ja, de må gjerne gjøre det, men vi har vist at vi kan komme nedenfra og vi skal vise det igjen.

Les også

Reitan: - Vi skal ta igjen Coop

- Hva tilsier det: NorgesGruppen og Coop vil ha såpass stor innkjøpsmakt at de vil få bedre pris fordi de kjøper inn mer enn dere?

- Hittil har det vist seg ikke å slå sterkere ut enn effekten vi har ved å drive mye mer effektivt: Når du rendyrker lavpris slik vi gjør, er det veldig mye mer effektivt enn store organisasjoner, som både skal selge billig og levere dyrere mat. Vi har vist at vi har den billigste driften. Økt innkjøpsmakt slår ikke ut den effekten, sier Reitan og angriper gårsdagens vinner, Coop:

- De har kjøpt Ica, som har gått med store underskudd de siste årene, for en dyr penge. Det betyr at de har blitt påført økte kostnader og først må snu underskuddsbutikkene til Ica. Det gjør at de skal slite med å slå oss.

Les også:

Slik endrer Coop-avtalen dagligvare-Norge- Klart vi er bekymret for nedleggelserIca: - Vi har fått bra betalt- Uheldig med bare tre dagligvareaktørerDette håndtrykket setter et foreløpig punktum for dagligvarekaoset

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Personlig økonomi

Flere artikler

  1. – Det har snudd

  2. Disse tjente millioner på maten din

  3. Lavpriskjedene fosser frem

  4. Kiwi-sjefen: Rema bygger seg til vekst

  5. Ny priskrig - flere varer kraftig nedsatt