Flere banker setter ned boliglånsrenta

Storebrand og Sparebanken Vest vil tiltrekke seg yngre kunder.

Setter ned boliglånsrenta: Storebrand setter ned boliglånsrenta for kunder med tjenestepensjonsordning i selskapet.

Foto: Colourbox
  • Tuva Bønke Grønning
Publisert:

Tirsdag melder både Storebrand og Sparebanken Vest at de setter ned renta på boliglån. Storebrand tilbyr kunder med tjenestepensjonsordning en nominell rente på 3.45 prosent for lån over 2 millioner, innenfor 75 prosent av boligens verdi.

- Vi ønsker et større forhold mellom kundene og Storebrand, og det er tydelig at både vi og kundene ser klare fordeler med å samle engasjementene sine, sier Truls Nergaard, administrerende direktør i Storebrand bank.

Han forteller at rundt 450.000 nordmenn har tjenestepensjonsordning hos selskapet, og at de ønsker å tilby disse gode betingelser på boliglån.

- Vi har også flere hundretusen på pensjonsordning, men de er som regel i en anne fase av livet. Vi ønsker å nå de som fortsatt jobber og kan spare mye til pensjon, sier Nergaard.

Han mener en lavere boliglånsrente vil oppfordre denne gruppen til å spare mer til pensjonen sin.

- Har du lavere boliglånsrente har du også mulighet til å spare mer om du ønsker.

Denne banken setter ned renten

Truls Nergaard, administrerende direktør i Storebrand bank

- Unge opptatt av rentenivå. De nye rentesatsene gjelder fra 1. april for ny kunder og 30. mai for eksisterende kunder.

- Hvorfor kan ikke alle få dette?

- Vi har også satt ned boliglånsrenten for unge kunder under 34 år. Dette er en aldersgruppe som normalt er veldig opptatt av boliglånsrente, sier Nergaard.

Boliglån for unge har en nominell rente på 3.40 prosent uavhengig av lånebeløp, innenfor prosent av boligens verdi.

- Med dette rentenivået fastholder vi vår posisjon som en ledende tilbyder av banktjenester i markedet, med til enhver tid konkurransedyktig utlånsrente, sier Nergaard i en pressemelding.

Norges Bank sier vi får unormal lav rente i flere år

Sparebanken Vest. Også Sparebanken Vest ønsker å nå fram til de yngre kundene og setter ned renta på Boliglån for unge med 0,20 prosentpoeng til 3,5 prosent.

For boliglånskunder med lån over to millioner kroner setter banken renta ned til 3,75 prosent. De senker også renta for flexilånskundene til 3,9 prosent.

-Vi vurderer våre priser fortløpende og har som mål å være konkurransedyktig på pris og tjenester over tid, sier administrerende direktør Jan Erik Kjerpeseth i en pressemelding.

- Generelle markedsforhold og bankens innlånskostnader over tid spiller inn på prisfastsettingen, men samtidig må vi også forholde oss til de økte kapitalkravene som myndighetene har pålagt oss. Det betyr at vi frem mot 2016 må bygge opp mer kapital, noe banken er godt i gang med.

Jan Erik Kjerpseth, administrerende direktør i Sparebanken Vest

Anne Lise Urdal

Banken har valgt å øke renta på sparekonto for beløp opp til 100.000 kroner med ett prosentpoeng.

- For øvrige spare- og brukskonti settes renten ned med opptil 0,25 prosentpoeng, sier Kjerpeseth.

Endringene gjelder for nye lån og innskudd fra 03.04. og for eksisterende lån og innskudd fra 12.06.

- Følger med. Forrige uke kom nyheten om at Sparebank 1 SMN varsler rentenedsettelse. Renten blir satt ned med 0,2 prosentpoeng fra 12. juni. Renten på vanlige boliglån i Sparebank 1 SMN blir da 3,7 prosent.

Etter renteendringen forrige uke snakket Dine Penger med Nordea, DNB, Danske Bank og Skandiabanken. De svarte alle fire at de følger med på hva som skjer i markedet.

- SMN har hittil ligget noe over oss og de største bankene fram til nå. Det betyr at SMN sin nye pris er en vi er godt konkurransedyktig på allerede. Vi har hatt den samme prisen, som SMN nå vil få på boliglån til unge, siden januar da vi satte ned prisen, forteller kommunikasjonsrådgiver i Danske Bank, Silje Arntsberg.

- Vi følger med på markedet, og har også lagt merke til nyheten fra Trondheim. Men det er mye annet å ta hensyn til også, slik som styringsrenten, pengemarkedsrenten og kundene. Akkurat nå har vi ingen planer for rentenedsettelse, og ellers er det slik at vi holder på den renten vi har inntil vi gir beskjed om noe annet, sa kommunikasjonssjef i Skandiabanken, Leif-Kjartan Bjørsvik.

- Vi følger selvsagt med på hva som skjer i markedet. Vi skal over tid være konkurransedyktige på pris, og må samtidig klare å komme i mål med de myndighetspålagte kapitalkravene til bankene, sa Thomas Midteide, konserndirektør kommunikasjon hos DNB.

- De var i utgangspunktet priset høyere enn oss på listepris, og vi har konkurransedyktige listepriser. Samtidig vurderer vi også hver enkelt kunde i forhold til betjeningsevne og sikkerhet, slik at kundene alltid får en riktig pris hos Nordea, sier kommunikasjonssjef i Nordea, Unni Strømstad.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Valuta

Flere artikler

  1. Sparebanken Vest setter ned renten

  2. Nå kutter Storebrand renten også

  3. Nordea og DNB kutter renten

  4. Enda en bank setter ned renten

  5. Banker kutter boliglånsrenten