2016: Kjøpt for 17,6 millioner 2018: Solgt for over 30 millioner

Tross stiv pris og beliggenhet utenfor byen, ble Stabekk-villaen solgt etter bare tre uker i det åpne markedet.

SOLGT FOR MINST 30 MILL: Stabekk-villaen på 478 kvadratmeter ble solgt for rundt 63.000 kroner per kvadratmeter.
Publisert:

I slutten av 2016 ble villaen solgt for 17,6 millioner til et samboerpar, som la boligen ut på markedet i april i år etter omfattende oppussing.

Da hadde prisen steget til 32,5 millioner, og etter bare tre uker på markedet har boligen fått en ny eier.

– Boligen ble solgt for en pris nær prisantydning til en interessent på bakgrunn av den unike beliggenheten, størrelse og ikke minst den svært høye standarden på boligen, sier Bærums-megleren Kristin Strømme i DNB Eiendom til E24.

– Kjøperen er fra Oslo og ønsker seg ut fra byen.

Pusset opp for 12–13 millioner

Eiendomsmegler i DNB Eiendom, Kristin Strømme.

Det er uvanlig at landets dyreste boliger selges etter kort tid. Strømme mener god markedsføring og meglerhåndverk var avgjørende for at kjøperne raskt kom på banen.

– Det er sjeldent det kommer eiendommen av dette kalibret ut i markedet, og dermed får denne responsen, sier hun.

Strømme trekker frem beliggenhet nær sjøen, gode solforhold og servicefasiliteter i nærheten som utslagsgivende for prisnivået i området.

– Kort avstand til Oslo spiller også helt klart inn her.

Til Dagens Næringsliv oppga samboerparet i begynnelsen av april at flytting til utlandet var årsaken til salget, og at de hadde lagt ned 12–13 millioner kroner i oppussing av boligen.

Hett i pristoppen i Bærum

Prisen for villaen er godt over snittet i området. Prisene har falt med 2,1 prosent i Asker og Bærum det siste året, og boligene koster i snitt 53.073 kroner per kvadratmeter.

Sjekk boligprisutviklingen i din by!

Stabekk-villaen var dyreste bolig utenfor Oslo ved salgstidspunktet, ifølge Finn.no. Ikke langt unna har en sveitservilla på 428 kvadratmeter i Lysaker blitt lagt ut til salgs i det åpne markedet, og er priset til 34 millioner kroner.

Eiendomsmegler Sverre Ivar Skaarberg Wiborg i Nordvik & Partners mener beliggenheten og kort vei til Oslo er avgjørende for prisklassen.

– Det har på både Lagåsen og østre Bærum blitt solgt flere eiendommer i samme prisklasse de siste årene. Dette viser at det finnes et marked for dem som ønsker store og unike eiendommer rett utenfor bygrensen, sier han til E24.

FEMTE DYRESTE TIL SALGS: Med sjøbeliggenhet er denne sveitservillaen ved Lysaker priset til 34 millioner kroner, og er den dyreste boligen utenfor Oslo til salgs i det åpne markedet akkurat nå.
Les også

Rekordmange nyboliger til salgs i Sverige

Les også

Boligtopp varsler comeback i nyboligmarkedet

Les også

Hyttesalget faller markant

Publisert:

Her kan du lese mer om