Mobil billigere enn fasttelefon

Det er ikke lenger vits å holde seg med både fast- og mobiltelefon. Dine Pengers test av ringepriser viser at mobilabonnement er det klart billigste.

Har du tradisjonell fasttelefon, bør du vurdere å bytte den ut med en mobiltelefon. Det kan du spare ca 200 kroner pr måned på, ifølge Dine Pengers undersøkelse. Foto: Colorbox.
Publisert:

Du kan spare ca 200 kroner hver måned med å gå over fra tradisjonell fasttelefon til mobiltelefon. Dette gjelder både for deg som ringer mye, middels og lite.

Ringer du mye til mobiltelefoner - bruk mobilen!

Jo mer du ringer til andre mobiltelefoner, desto mer lønnsomme blir mobilabonnementene.
Bytter vi om samtalestrukturen til 75 prosent samtaler til mobiltelefon i stedet for 25 prosent, vil kostnadene for fasttelefoni øke brått dersom du ringer mye.

Tradisjonell fasttelefon svindyr til mobiltelefon

Det billigste bredbåndstelefoniabonnementet for en storbruker vil øke fra 274 kroner til 671 kroner måneden, mens det billigste tradisjonelle fasttelefoniabonnementet vil koste over tusenlappen i måneden.
I vår test av fasttelefoni har vi sett på tre forbruksmønstre: stor, middels og lite bruk. Vi har testet både tradisjonell analog telefoni og bredbåndstelefoni.

Bredbåndstelefoni billigere enn tradisjonell fasttelefoni

For alle forbruksmønstrene kommer bredbåndstelefoni (også kalt IP-telefoni) best ut. Bredbåndstelefoni forutsetter imidlertid, som navnet også tilsier, at du allerede abonnerer på bredbånd.
Her vil bredbåndstelefoni være rimeligst for deg som ringer mye eller middels, mens mobiltelefon er billigst om du ringer lite.
Vi har kun tatt utgangspunkt i ren telefoni (altså ikke sms, mms og datanedlasting) og basert samtalene slik at du ringer 75 prosent til andre fasttelefoner og 25 prosent til mobiltelefoner. I tillegg har vi lagt alle samtalene til dagtid.

LES OGSÅ:

Her får du lavest bredbåndspris

Hvor mye ringer du?

Dette koster forbruket:

Tradisjonell fasttelefoni sakker akterut

Statistikk fra Post- og Teletilsynet viser at det har vært nedgang i tradisjonell fasttelefoni over lengre tid.
940.000 av landets om lag 2,2 millioner husstander har nå tradisjonell fasttelefoni, og antallet har vært synkende siden 1996. Bare i perioden juli 2008 til juli 2009 sank antallet med 108.000.

Antall mobilabonnementer overgår antall nordmenn

Ved utgangen av 2008 var det 1,9 millioner abonnement for fasttelefoni, en halv million abonnement for bredbåndstelefoni og hele 5,1 million abonnement for mobiltelefoni.

Mobilprisene har stupt de siste årene

Tidligere var det flere som beholdt sin tradisjonelle fasttelefon fordi ringeprisene på mobil var mildt sagt stive.
Lange samtaler til familie og venner kunne fort utgjøre en formue på mobilregningen. Derfor benyttet man seg gjerne av fasttelefonen i slike sammenhenger.

Fastprisabonnementer gjør storbruk rimelig

Dette har endret seg voldsomt de siste årene. Nå får du fastprisabonnementer for mobiltelefon som lar deg ringe i timesvis for noen få hundrelapper. I tillegg får du gjerne en mengde sms, mms og datanedlasting i tillegg.
Mobilabonnementet som kommer best ut for «storbrukeren» i vår oversikt, One Call Full Pakke, lar deg for eksempel ringe inntil 15 timer til alle fast- og mobiltelefoner i Norge for 299 kroner. I tillegg får du 150 SMS, 15 MMS og 25 MB data på kjøpet.
Med slike tilbud er det lite vits å beholde et fasttelefonabonnement i tillegg.

Ikke tatt hensyn til tilbud og kampanjer

Oversikten vi presenterer tar ikke hensyn til eventuelle tilbud og kampanjer som teleoperatørene ofte tilbyr.
Rabatter du får ved å samle flere tjenester (typisk mobiltelefoni eller bredbånd) er heller ikke tatt hensyn til.

LES OGSÅ:

Gratis mobilabonnement

Må legge til prisen for mobiltelefon

Det skal legges til at om du bare har fasttelefonabonnement pr i dag, må du selvsagt plusse på kostnaden for å kjøpe ny mobiltelefon i regnestykket.
Men om du kan spare om lag 200 kroner måneden, noe som utgjør 2.400 kroner i året, får du en grei mobiltelefon til godt under dette.

Sjekk beste abonnement for DITT forbruk

Du kan selv sjekke hvilket abonnement som er best for ditt forbruk på

Telepriser.no

.
Finn frem siste faktura fra din nåværende teleoperatør, legg månedsforbruket ditt inn i kalkulatoren og få frem hvor mye du forhåpentligvis kan spare på å bytte.

Publisert:

Her kan du lese mer om