Ny podkast fra E24: – Målet er å løse utfordringene vi står overfor tidlig i voksenlivet

I et hav av informasjon om boligkjøp og aksjeinvesteringer, skal journalist Nora Rydne veilede deg gjennom ulike faser i 20- og 30-årene.

VOKSENPOENG: E24-journalist Nora Rydne (27) skal ta deg med inn i jungelen av informasjon om boligkjøp, aksjemarkedet og karrierevalg.

Hanna Kristin Hjardar
 • Malene Emilie Rustad
Publisert:

Tirsdag denne uken lanseres «Voksenpoeng med Nora», en splitter ny podkast fra E24 som skal hjelpe unge voksne med å ta gode beslutninger tidlig i livet.

– Det er ekstremt mange spørsmål som er vanskelige å google seg fram til, blant annet når man skal kjøpe seg sin første bolig. Det er store avgjørelser som man gjerne står helt alene i, sier Nora Rydne.

Målet er å løse de utfordringene vi står overfor tidlig i voksenlivet og samle all relevant informasjon på et sted.

Rydne kom til E24 i mars i år og har tidligere jobbet i Dagens Næringsliv, med blant bolig, karriere og podkasten Morgenmøtet.

Du kan også lytte til Voksenpoeng med Nora på iTunes, Spotify eller andre podkastplattformer.

Savnet en podkast for unge voksne

Sammen med prosjektleder Kristine Masdal Aadne, har Rydne samlet spørsmål og utfordringer som unge lurer på knyttet til privatøkonomi og karriere.

– Jeg skulle ønske jeg hadde hatt denne podkasten for en del år siden. Jeg tror det hadde gjort ting veldig mye lettere, sier prosjektleder og podkast-ansvarlig Kristine Masdal Aadne.

Første sesong av Voksenpoeng med Nora handler om boligkjøp og andre sesong skal handle om hvordan du kan starte med aksjeinvestering.

– Jeg har vært lei av at den målgruppen vi prøver å nå, ikke har blitt tatt på alvor. Sparetips om at du kan spare mer i BSU hvis du dropper å kjøpe to kaffe latter om dagen, er råd som ikke gir mening for mange. Men det med finansiering, hvordan studielånet påvirker økonomien og hvordan man kan spare i aksjer, det er ting jeg tror mange vil lære mer om, sier Rydne.

Karriereråd fra kjente profiler

Hver tirsdag og torsdag kommer episoder som leder deg gjennom alt fra boligkjøp, hvordan du skal imponere på jobbintervjuet og hva du bør tenke på når du starter med aksjesparing.

Du vil møte kjente og mindre kjente profiler fra næringslivet. Blant dem er Isabel Ringnes, Jan Petter Sissener og Javad Mushtaq.

– Man kan lære av hvilke valg de har tatt, bra ting de har gjort, dumme ting de har gjort, og lære litt av deres karrierevei og hva de har lært underveis.

Har du spørsmål eller tips til hvem Nora bør intervjue? Besøk Voksenpoeng med Nora på Instagram, eller send mail til nora.rydne@e24.no.

Her kan du lese mer om

 1. Podcast
 2. Boligkjøp
 3. Næringsliv
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Kjøpe bolig? Dette må på plass før du starter

 2. Voksenpoeng-Nora i Aksje-NM: – Valget står mellom «the dark side» og «the green side»

 3. Voksenpoengs aksjeguide: Kick-start din aksjeinvestering

 4. Annonsørinnhold

 5. Betalt innhold

  Aksjene som gir deg flere fordeler enn bare avkastningen

 6. Profilerte idrettsutøvere: Dette kan næringslivet lære av idretten