Temperaturmåler: Nedturen i boligmarkedet kan allerede være over

Den ferske temperaturmåleren fra Norske Boligbyggelags boligmarkedsbarometer viser at nullrente og økt optimisme i arbeidsmarkedet bidrar til løft i forventningene.

  • Hanna Ghaderi
Publisert:,

Norske Boligbyggelags boligmarkedsbarometer stiger fra 5,9 i april til 11,5 i mai, og måler folks forventninger til utviklingen i boligmarkedet.

Coronaviruset og nedstengningen av norsk økonomi førte til en brå nedgang i andelen som forventet stigende boligpriser det neste året. Allerede i mai er andelen av dem som forventer stigende boligpriser på vei opp igjen, og øker fra 15 til 27 prosent.

Det kan indikere at nedturen i boligmarkedet allerede er forbi, skriver NBBL i meldingen. Andelen som tror på fallende boligpriser reduseres fra 41 til 26 prosent.

– Nullrente og økt optimisme i arbeidsmarkedet sender forventningene til boligmarkedet opp igjen, sier Christian Frengstad Bjerknes, sjeføkonom i NBBL i meldingen.

Les på E24+ (for abonnenter)

De slo til og kjøpte hus midt i coronakrisen

Overraskende oppgang i boligprisene

«Alle» ventet at boligprisene skulle falle i en april-måned som ble sterkt påvirket av coronaviruset. Slik gikk det ikke.

Eiendom Norge-sjef Henning Lauridsen hadde en overraskelse med seg da boligprisene for april ble lagt frem. Nominelt steg boligprisene 0,5 prosent i forrige måned.

Korrigert for sesongvariasjoner endte boligprisene med en nedgang på 0,2 prosent. På forhånd trodde DNB Markets at prisene ville falle med 3,0 prosent.

Boligprisene var ved utgangen av april 1,2 prosent høyere enn for et år siden.

Les på E24+ (for abonnenter)

I reklamen kalte meglerfirmaet leilighetene her for «identiske». Så fikk de et brev fra Forbrukertilsynet.

Her kan du lese mer om

  1. Boligmarkedet

Flere artikler

  1. Meglersjef: Boligmarkedet tilbake til normalen

  2. Denne eiendommen sprengte prisantydningen: - Ikke akkurat hverdagskost

  3. Sjeføkonom om boligprisene: – Nordmenn er jaggu ikke lettskremte

  4. Annonsørinnhold

  5. Prisen på borettslagsboliger steg 1,8 prosent i andre kvartal

  6. Coronakrisen ga boligprissmell: – Jeg håper jo det er mulig å gjøre et kupp nå