Reitan kjøper seg opp i dansk slott

Familien Reitan er storinvestor i økologisk landbruk på et av Danmarks mest kjente slott.

DANSK SLOTT: Det er dette slottet Odd Reitan kjøper seg opp i. Gram Slot ligger sørvest i Danmark, under en times kjøring fra Tyskland.
Publisert:

Reitangruppen og Rema 1000 styres fra Lade Gaard i Trondheim, etter at Odd Reitan kjøpte gården i 1992. Nå kjøper den trønderske milliardæren seg opp i et annet slott, denne gangen i Danmark.

Rema 1000 kjøper seg opp til en eierandel på 46 prosent i Gram og Nybøl Godser A/S, mer kjent som Gram Slot, skriver danske Børsen onsdag morgen.

For syv år siden inngikk Rema 1000 og Gram Slot en avtale om salg av sistnevntes økologiske produkter i 190 av butikkene til Rema 1000 i Danmark. Virksomheten på slottet består foruten av utleie av ferieleiligheter og herskapelig areal også av et stort økologisk landbruk.

Les også

Rekordslott solgt for 2,6 milliarder kroner

– Vi har et fantastisk partnerskap, fordi vi har et felles verdigrunnlag. For meg handler det ikke bare om å få kapital stilt til rådighet av en ekstern investor som Rema 1000. Partnerskapet er også en fantastisk mulighet for å skape utvikling og nye produkter, sier Svend Brodersen, som er direktør ved slottet til avisen.

(Saken fortsetter under bildet.)

DANMARK: Slottet ligger sørvest i Danmark, ikke langt fra den tyske grensen.

Prisen er ikke kjent, med den økologiske virksomheten forvalter 1.400 hektar med jord, har en årsomsetning på 60 millioner kroner og 20 fast ansatte.

GLAD I SLOTT: Odd Reitan har bygget opp REMA 1000, og har blitt et kjent ansikt i norsk næringsliv.

Børsen forteller at Reitans beslutning om å bli medier i Gram Slot ble annonsert i forbindelse med det årlige «rigsmøde» for medarbeiderne i Rema 1000 på slottet i 2010.

Les også

Besøksrekord på Slottet

– Her løp gründeren av Rema 1000, Odd Reitan, plutselig opp på scenen og sa han ville være medeier i Gram Slot. Kort tid etter kjøpte Rema en eierandel på 20 prosent. Siden den gang er det kjøpet flere aksjer, slik at lavpriskjeden nå eier 46 prosent av det økologiske landbruket, skriver Danmarks største næringslivsavis.

Les også

Treschows tidligere luksusbolig endelig solgt

Les også

Dette dukkehuset koster 74 millioner

Les også

Slår av 16 millioner for å bli kvitt tidligere nazi-hovedkvarter

Publisert: