SKANDALEN PÅ KVITFJELL FORTSETTER: Poppe anker

Eiendomsmegleren anker dommen fra Oslo tingrett for skandaleprosjektet på Kvitfjell.

ETTERFORSKES: I forbindelse med rettssaken mot Petter Andreas Poppe og Krystallen-prosjektet skal kjendismegleren ha forsøkt å påvirke et vitne til å avgi falsk forklaring. Denne saken skal nå etterforskes.
Publisert:

Eiendomsmeglerselskapet Poppe & Co anker dommen fra Oslo tingrett hvor den ble dømt til å erstatte utbyggerens tap etter at flere kjøpere i et leilighetsprosjekt i Kvitfjell ikke greide å gjøre opp for seg.

- Poppe & Co Eiendomsmegling AS har innlevert anke til Borgarting lagmannsrett i den såkalte Krystallen-saken, skriver selskapet i en kort pressemelding.

Meglerforetaket er leder av kjendismegler Petter Andreas Poppe som har slått seg opp på å selge luksuriøse boliger og fritidseiendommer i Norge de siste årene.

Dømt til å betale Krystallen-utbyggere

Saken dreier seg om en tvist mellom utbyggerselskapet Krystallen Eiendom AS og Poppe & Co Eiendomsmegling. Meglerfirmaet ble i januar dømt til å betale både tapene for fem leiligheter og sakskostnadene på nesten 1 million kroner for motparten i Oslo tingrett.

Les også: Vil etterforske Poppe-opptak

I dommen slås det fast at utbyggerselskapet hadde rett da det mente at meglerfirmaet ikke gjorde jobben sin da de solgte flere leiligheter under oppføring uten å sjekke kundenes finansiering.

Erstatning avgjøres senere

Oslo tingrett slo ikke fast hvor mye megleren skal betale i erstatning. Det vil bli avgjort i en egen rettssak.

Boligkomplekset er blitt et symbol på kollapsen i markedet for fritidseiendommer her i landet. Flere av kjøperne planla å videreselge leilighetene og ta ut profitt, og flere av dem skaffet seg mer enn én leilighet.

Les også:

Til forsiden

Publisert:

Her kan du lese mer om