Kapital: Dette er Norges dyreste foredragsholdere

En reklamemann, en NRK-veteran, en tidligere supermodell, en artist og en gründer. Dette er nordmennene det koster mest å leie inn for å snakke. 

DYR TIMEPRIS: Snittprisen blant foredragsholderne i undersøkelsen ligger rundt 32.000 kroner per foredrag. Blant fem på topp er snittet 53.000,-

Foto: NTB Scanpix
 • Hans M. Jordheim
Publisert:

Av de 31 kjendisene oversikten inkluderer, ligger snittprisen per foredrag i overkant av 32.000 kroner. Og på topp troner altså Stabæk-entusiasten Steen-Jensen. Han mener det gir et galt bilde å se på timeprisen isolert.

– Jeg bruker i snitt to dager på et foredrag, så timepris kan ikke beregnes ut fra tiden selve foredraget tar, sier han til Kapital, som har laget oversikten.

45 minutter med bæringens velkjente, hese stemme – fremført med upåklagelig energi – koster pene 60.000 kroner. For halvannet år siden lå prisen på 50.000 kroner, skal vi tro Dagens Næringsliv. Siden den gang har altså hvert minutt med landets mest kjente fotballsupporter økt med over 200 kroner.

Gro tar 350.000 per foredrag

Slik ser topp fem ut:

1. Ingebrigt Steen-Jensen. 60.000,-per foredrag.

Reklamemann, forfatter og fotballeder. Foredrar om blant annet ledelse, merkevarebygging og motivasjon.

2. Hans-Wilhelm Steinfeld. 55.000,- per foredrag.

NRK-veteran, nå partner i selskapet Corporate Communications. Foredrar om Russland, internasjonal politikk og forholdet mellom stormakter.

3. Vendela Kirsebom. 50.000,- per foredrag.

Norges mest kjente supermodell som i de senere år har bygget opp merkevarer innen kosmetikk, smykker og briller. Foredrar om eget liv og å være sin egen merkevare.

4. Terje Formoe. 50.000,- per foredrag

Artist, låtskriver og forfatter – best kjent som Kaptein Sabeltann. Foredrar om Sabeltann-universet: hvor ideen kom fra og hvordan den ble en suksess.

5. Idar Vollvik. 50.000,- per foredrag.

Gründer, entreprenør og kremmer. Kjøpte og bygget opp mobilselskapet Chess før han solgte det med profitt på 2 milliarder. Tapte så det meste av gevinsten før han i 2009 etablerte et nytt mobilselskap, LudoMobil.

Oversikten til Kapital er basert på nettsiden talerlisten.no. Den ble startet i 2016 og er et av flere selskaper som formidler foredragsholdere for kurs og konferanser.

Nordmennene når nok uansett ikke opp til summen Jordan Belfort, «den ekte Wolf of Wall Street», fikk da han gjestet Norge og Telenor Arena i fjor.

Arrangement-holderen ville da ikke opplyse om summen, men å høre den straffedømte tidligere aksjemegleren kunne koste opp mot 28.000 kroner. Arrangementet ble utsolgt.

Publisert:

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  Inntektsfall for Kygo: Unner seg likevel et utbytte på 29,6 mill.

 2. Når regjeringens rotete oljebudskap koster milliarder

 3. Betalt innhold

  Hedgefondforvalteren fra Fredrikstad er god for milliarder: Dette er Wall Street-stjernen som ingen får snakke med

 4. Annonsørinnhold

 5. Betalt innhold

  Nicolai Tangen: Fra studiegjeld til milliardformue

 6. Betalt innhold

  Det offentlige betaler hele redningsaksjonen