21.104 får skattepenger nå

31.688 skatteoppgjør er nå på vei. Det samme er 433 millioner kroner til totalt 21.104 skattebetalere som får penger igjen.

Klart! 31.688 får nå beskjed om at skatteoppgjøret er klart. E-brukere får SMS og/eller e-post.
Publisert:

Penger tilbake. Over 20.000 skattebetalere kan gå inn i helgen med budskapet om at de får skattepenger tilbake.

Det viser ukens skatteoppgjør fra Skatteetaten. 433,5 millioner kroner skal fordeles, og de som får penger igjen får i snitt 21.104 kroner tilbake.

Flere enn i fjor. Totalt har Skatteetaten klar oppgjør for 31.688 denne uken.

– Av disse er 23.000 lønnsmottagere og pensjonister, mens 9000 er næringsdrivende, forteller kommunikasjonsrådgiver Ole Johan Ekhaugen i Skattedirektoratet til Dine Penger.

Skatteoppgjørene kommer nå ukentlig frem til 16. oktober som er siste frist for oppgjørene. Skatteetaten ligger nå foran tallene fra i fjor, og omlag 200.000 flere har fått skatteoppgjørene nå enn på samme tid i fjor.

E-brukere får melding om skatteoppgjørene på e-post og/eller SMS. Andre vil få brev i posten, eller de kan gå inn å sjekke på Altinn.

Les også:Vil ha tryggere behandling av skatteklager

Restskatt. Samtidig som mange kan glede seg over penger igjen, skal staten også kreve inn 335,7 millioner i restskatt i denne runden. Dette fordeles på 9.452 skattebetalere som skal betale inn 35.518 kroner i snitt.

De som får restskatt får betalingskort i posten, og fristen for å betale beløp under 1000 kroner er tre uker etter at skatteoppgjøret var klart.

Kommer straks: De som har gitt kontonummer til Skatteetaten vil få pengene inn de nærmeste dagene. Andre får utbetalingsanvisninger fra den kommunale skatteoppkreveren.

Fikk du over 1000 kr i restskatt, deles den i to terminer med betalingsfrist 3 og 8 uker etter at skatteoppgjøret var klart.

Les også: Slik vil partiene endre skatten på din lønn

Når kommer pengene på konto? De fleste som har penger tilgode vil få de på konto i dag eller de nærmeste dagene.

Pengene sendes ut fra de kommunale skatteoppkreverne, og de har to uker på seg til å betale ut pengene, men de fleste vil få pengene i god tid før toukersfristen.

NB: Hvis du ønsker å klage kan det gjøres på skatteetaten.no. Klagefristen er 6 uker etter at skatteoppgjøret er sendt deg.

Les kommentaren:Skattepengene er dine penger!

Slik sjekker du skatteoppgjøret

Hva er endret? I vårt eksempel over har inntekten økt med 20.000 kroner, reisefradraget endret med 2000 kroner og foreldrefradraget redusert med 16.000 kroner. Hva er årsaken til dette? Og er det ritkig? Dette må du sjekke, les mer her!

Følg Dine Penger på Facebook!

Publisert:

Her kan du lese mer om