Rekordmange boliger på visning denne helgen: Gjør boligkupp i sommer

Temperaturen i det norske boligmarkedet er høy, men er du heldig kan du finne drømmeboligen til en god pris i sommer.

Publisert:

Stoppet opp. Boligprisene for mai ble lagt frem tidligere denne uken, og viste at prisstigningen bare var på 0,1 prosent i mai. Dermed kan det være tid for å gjøre et boligkupp hvis du vil ha ny bolig før sommeren:

– Det er et kjent fenomen at folk gjerne vil bli kvitt boligen før sommeren. De som kjøper gjør det også gjerne før ferien. Prisene på bolig synker i juli, men det gjør også tilbudet, sier partner Bjørn Erik Øye ved Prognosesenteret.

Og det er mange boliger til salgs nå. Denne helgen er det visning på 2400 boliger, viser tall fra Finn.no. Dette er over 1000 flere enn på helgene rett etter påsken.

Ifølge Øye kan du ha flaks, og gjøre et godt boligkjøp i juli måned:

– Det er ikke nødvendigvis «lurt», men siden mange vil bli kvitt boligen sin på denne tiden av året, kan det bli liggende boliger igjen som faller i pris om de ikke blir solgt med en gang, sier han.

Les også:Så mye får du i boliglån

– Høyere risiko. Øye understreker at fremtidige boligkjøpere må være klar over at det kan by på fremtidige problemer om man kjøper en bolig ingen andre vil ha.

- Du får en høyere risiko når du skal selge boligen om du sitter på en bolig ingen andre vil ha. Det er altså muligheter for å gjøre et godt kjøp i sommer, men det er ofte mest flaks, sier Øye.

Ifølge administrerende direktør Peter Batta i Huseiernes Landsforbund kjennetegnes perioden mellom St.Hans og skolestart av et fall i boligprisene.

– Markedet går litt i dvale, og det er ikke det samme tilbudet. Men hvis du finner noe kan du kanskje spare mellom 0,5 og 1 prosent – det er cirka 20 000 spart på to millioner. I tillegg vil det ikke være like mange med på å presse opp prisene i budrunden, sier Batta.

Les mer:På visning: Sjekk fuktskader og strømproblemer

Han mener studenter spesielt bør være på vakt i sommermånedene:

Eie eller leie? I vår kalkulator kan du legge inn dine tall og se hva som lønner seg; eie eller leie. Du finner kalkulatoren her.

– De studentene som vurderer å kjøpe bør gjøre det nå i stedet for å vente til september. Da presses prisene opp igjen. Utvalget er mindre om sommeren, men du kan samtidig få kjøpt for mindre penger, sier Batta.

Øye mener alle som kommer seg inn på boligmarkedet nå er en «vinner»:

– Det lureste du kan gjøre er å komme deg inn på boligmarkedet nå, det er best på innsiden. Prisene går opp hele tiden, og det er ingenting i norsk økonomi som tyder på lavere boligpriser., sier Øye.

Han har ikke noen tro på argumentene om at det er en boligboble:

– Det er ingen boligboble i Norge – bare høye priser. Prisene vil bare fortsette å stige også til neste år, sier han.

Øye understreker at det gjelder å tenke langsiktig:

– Kjøp med tanke på at du skal bo der en god stund. Alle premissene ligger til grunn for at du «vinner» hvis du kommer deg inn på markedet nå. Men de virkelige boligvinnerne er de som nå er 45 pluss. De som kommer seg inn på boligmarkedet nå blir ikke like rike som den generasjonen, sier han.

Les også: Disse arkene MÅ du se på i prospektet

God info viktig. Batta råder de fremtidige boligkjøperne til å orientere seg godt i det aktuelle området.

Peter Batta, administrerende direktør i Huseiernes Landsforbund. Foto: Huseierens Landsforbund

– Alt handler om å være flinkere enn «konkurrenten». De som har god informasjon og er på hugget får ofte en bolig til bedre kvalitet og lavere pris. Du bør for eksempel registrere hvilket område, og hva slags boligtype du er på jakt etter hos de ulike eiendomsmeglerne i ditt område. Da vil de tipse deg om aktuelle på e-post før annonsen legges ut. Du kan også legge inn et automatisk søk på finn.no.

– For unge er det også en stor fordel å være medlem av Obos eller et lokalt boligbyggerlag, sier han.

Les også:Rimeligere å kjøpe leilighet i borettslag

Her er boliger som er på markedet nå i juni

Denne helgen er det 2401 boliger på visning i følge tall på Finn.no. Dette er nesten 1000 flere enn tidligere helger i april og mai. Her er en rekke boliger som er på markedet nå i juni. De fleste av disse boligene har visning denne uken.

Oslo

 1. Sagene: Denne leiligheten i Hammergata på Sagene har en prisantydning på 2 millioner kroner. Leiligheten er på 40 kvadratmeter.

  Foto: Margrethe Madsbakken
 2. Nydalen: Denne leiligheten i Gunnar Schjeldrupsvei i Oslo har en prisantydning på 2.800.000 kroner. Den er på 46 kvadratmeter.

  Foto: Remi Fredheim

Kristiansand

Sjøutsikt: Denne eneboligen i Framnesveien 3 i Kristiansand har en prisantydning på 5.750.000 kroner. Den er på 131 kvadratmeter.

Foto: Vidar Godtfredsen

Stavanger

 1. Enebolig: Denne eneboligen i Kvednaberget 1 i Stavanger har en prisantydning på 4.750.000 kroner. Den er på 142 kvadratmeter.

  Foto: Invisio/Arne Gravdal
 2. 2,6 millioner: Denne leiligheten i Elgefaret 62 i Stavanger er på 69 kvadratmeter. Prisantydningen er på 2.590.000 kroner.

  Foto: Verdi Eiendomsmegling/Ferran Compte

Bergen

 1. 53 kvadratmeter: Denne leiligheten i Helleveien 36 i Bergen er på 53 kvadratmeter og har en prisantydning på 1.900.000 kroner.

  Foto: Eiendomsmegler Vest/Diakrit.
 2. 92 kvadratmeter: Denne leiligheten i Sædalssvingene 8 i Bergen er på 92 kvadratmeter. Den har en prisantydnin på 2.890.000 kroner. Leiligheten har to soverom.

  Foto: Eiendomsmegler Vest/Diakrit

Trondheim

 1. Selveier: Denne selveierleiligheten i Stadsing. Dahls gate 5 i Trondheim er på 47 kvadratmeter. Prisantydning på 2.190.000 kroner.

  Foto: Inviso/Jens Martin Nervik
 2. 67 kvadratmeter: Denne leiligheten i Victor Baumannsvei 24 har en prisantydning på 2.690.000 kroner og er på 67 kvadratmeter.

  Foto: Interiør-foto

45 kvadratmeter: Denne leiligheten i Kyavegen 15 i Trondheim har en prisantydning på 1.990.000 kroner.

Foto: Interiør-foto.

Tromsø

 1. 172 kvadratmeter: Denne eneboligen i Åslandsvegen 22 på Kvaløysletta er på 172 kvadratmeter.

  Foto: Hjem Eiendomsmegling
 2. 108 kvadratmeter: Denne eneboligen i Eidshaugstien 7 på Kvaløysletta har en prisantydning på 3.360.000. Enevoligen har tre soverom.

  Foto: Karl Karlsen

Her kan du lese mer om