Prisoppgang på OBOS -leiligheter i januar

Borettslagsleiligheter tilknyttet OBOS steg med 2,4 prosent i januar. - Større enn forventet, kommenterer OBOS.

Opp: Prisene på borettslagsleiligheter er på vei oppover, men prisene ligger fortsatt godt under toppnivået på våren i fjor.
  • Carsten Henrik Pihl
  • Thomas Solberg
Publisert:

Til tross for prisoppgangen fra desember til januar, er prisene på borettslagsleiligheter i Oslo-området nå 3,8 prosent lavere i januar 2014 enn i januar 2013.

Prisene er nå på nivå med oktober 2013, og gjennomsnittlig kvadratmeterpris for brukte OBOS-boligere er nå på 40.885 kroner.

Bunnen nådd. Det gjør at OBOS opprettholder sin tro på at bunnen er nådd for boligmarkedet:

Informasjonssjef Åge Pettersen i OBOS. Foto: Hans Fredrik Asbjørnsen

– I forrige måned meldte vi at bunnen var nådd, men prisoppgangen i januar var likevel større enn forventet. Vi tror den positive trenden vil fortsette utover vinteren og våren, men at vi ikke kan forvente så sterk stigning som i januar, sier kommunikasjonsdirektør Åge Pettersen i OBOS.

Stemmer med forventnignene. Roger Bjørnstad sjeføkonom i Samfunnsøkonomisk Analyse mener tallene stemmer godt med forventningne.

- Tallene indikerer prisøkning i januar, fra desember - samtidig er ikke prisveksten så høy som den man er vant til i januar, sier Bjørnstad.

- Vi skal ikke overdrive eller generalisere for mye ut ifra dette - det er tross alt et lite segment av det totale boligmarkedet. Men bildet stemmer godt med de andre indikatorene vi har sett aller siste år, sier han.

Sjeføkonom Roger Bjørnstad i Samfunnsøkonomisk analyse.

Samme for Garanti. Det er to salgsstatistikker for borettslagsleiligheter i Norge – OBOS og Garanti. Garantis prisoversikt kom fredag, og viste at borettslagsleilighetene formidlet av Garanti steg med 1,4 prosent fra desember til januar.

Les mer:Borettslagsleiligheter steg i januar

Stein Drogseth, administrerende direktør i Garanti, er enig i at markedet er på vei oppover:

- Prisveksten i januar viser at boligmarkedet fungerer som det skal. I siste halvdel av 2013 var markedet noe turbulent, det er derfor betryggende å se denne utviklingen, kommenterte administrerende direktør Drogseth fredag.

Boligprisstatistikken for alle solgte boliger kommer onsdag 5. februar. Dine Penger og E24 kommer til å følge fremleggelsen fra klokken 11.00.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Eiendom

Flere artikler

  1. Borettslagsleiligheter steg i januar

  2. Prisene på borettslagsleiligheter falt i desember

  3. Prisnedgang for OBOS-leiligheter i februar

  4. - Flere usolgte boliger enn normalt

  5. Solid oppgang i Obos-prisene