DNB kutter renten

Norges største bank følger hakk i hæl på Nordea. Nå er det dødt løp mellom storbankenes boliglån-tilbud til unge og voksne i fordelsprogram.

FØLGER NORDEA: Her er DNB konsernsjef Rune Bjerke (midten) og konserndirektør for DNB personmarked Trond Bentestuen (til høyre).
 • Karl Wig
Publisert:

Mandag kveld meldte Norges neste største bank om flytende rentekutt. Nå følger den største etter, og dermed lever høstens rentekrig mellom bankene i beste velgående.

DNB melder om et rentekutt på «inntil» 0,35 prosent. Det er imidlertid bare kunder i fordelsprogrammet SAGA som oppnår så mye.

Banken oppgir følgende nye satser til E24:

 • BLU for Akademikere: 3,10 prosent nominell
 • Ordinære BLU-kunder 3,30 prosent nominell
 • Ordinære lån (i Boligkreditt) over 2 millioner: Fra 3,50 prosent nominell
 • Boliglån for SAGA-kunder: Fra 3,30 prosent nominell
 • Øvrige lån får en reduksjon på inntil 0,15 prosentpoeng

- Som de aller fleste andre banker reduserer vi innskuddsrenter og utlånsrenter samtidig. Det er til glede for alle med boliglån, mens de som er gjeldfrie med formue nok skulle ønsket seg høyere renter, sier konserndirektør i DNB Personmarked, Trond Bentestuen.

Vurderte konkurransebildet

- Nordea kuttet renten i går kveld. Så dere dere nødt til å følge raskt etter?

- Vi setter våre priser basert på en totalvurdering av det til enhver tid gjeldende konkurransebildet i markedet, sier Bentestuen til E24.

- Og hva fortalte dagens konkurransebilde dere?

- Det fortalte vårt at det var behov for å justere prisene våre. Vi skal være konkuransedyktige både på pris og på andre betingelser, sier Bentestuen.

Les også

Norske banker: Det lønner seg å prute på renten nå

Følger Nordea-kutt

MINDRE KUTT TIL UNGE: Kommunikasjonssjef Unni Strømstad i Nordea Norge sier bankens rentekutt på 0,2 prosent gjelder 85 prosent av kundene – men ikke for boliglån til unge, som får 0,1 prosents rentekutt.

Før dagens rentekutt hadde ikke DNB kuttet sine flytende renter siden juni. Rentekuttet følger hakk i hælene på Nordea, som varslet renteskrell mandag kveld.

Da kunne banken melde at alle kunder får «inntil» 0,2 prosent rentereduksjon.

Kommunikasjonssjef Unni Strømstad påpeker at dette omfatter de fleste.

- 85 prosent av volumet vårt får 0,2 prosent rentenedsettelse. Et lite «men» er at rentereduksjonen for unge er 0,1 prosent. Men de får renten kuttet fra et allerede lavt nivå, og får fortsatt vår beste rente, sier Strømstad til E24.

Som DNB har også Nordea ulikt rentetilbud avhengig av hvilken kundeprogram du tilhører. Slik er Nordeas nye flytende rentesatser:

 • Boliglån UNG: 3,30 prosent nominell
 • Boliglån Premium-kunder: 3,30 prosent nominell
 • Boliglån Fordel Pluss-kunder: 3,50 prosent nominell

Med gårsdagens rentekutt ble Nordeas boliglån gjennomgående billigere enn DNBs, ifølge E24s sjekk mandag morgen. Men det skulle altså bli kortvarig.

Nå ser det ut til at de to storbankene priser seg helt likt for boliglån til unge, og voksne som tilhører de vanligste fordelsprogrammene.

Les også

Jensen rører ikke bankenes kapitalbuffer

Kutt på kutt etter sommeren

De to storbanken følger flere større og mindre norske banker som har skrelt sine flytende renter i perioden etter sommeren.

På tampen av august viste Sandnes sparebank til «intens konkurranse» om boliglånskundene i det de kuttet sin flytende rente til 3,3 prosent – det samme som Nordea nå har gjort, og som dét tidspunktet holdt til å toppe Dine Pengers liste over de 10 billigste bankene for unge boliglånssøkere.

Inntil Sparebank1 Telemark få dager senere kunne friste med en flytende rente på kun 2,95 prosent prosent til unge. Siden da har også andre banker tatt fatt i renteskrellingen, men først kommer altså de to største på banen.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Valuta

Flere artikler

 1. Nå faller boligrentene som dominobrikker

 2. Norske storbanker kutter boligrentene

 3. Storbanker utelukker ikke nye rentekutt

 4. DNB hever renten på boliglån

 5. Nå kutter DNB sin beste fastrente til under 2 prosent