Ingen ferie i boligmarkedet

Selv midt i juni legges det mange boliger ut for salg. Men håper du dermed på å gjøre et enkelt boligkupp før sommeren, må du tro om igjen, skal vi tro eiendomsmeglerne.

DRØMMEBOLIGEN: Du kan fortsatt finne drømmeboligen før sommeren. Foto: Scanpix.
Publisert:

Selv om vi har kommet et stykke ut i juni er det mange boliger til salgs, og eiendomsmeglerne Dine Penger har snakket med forteller at de har visninger alle helgene ut juni.

LES OGSÅ:

Bør du selge boligen til lavere pris?

Fortsatt mange visninger

Dine Penger har snakket med flere meglere som melder om mange visninger de kommende helgene.
- Både kommende helg og neste helg er helger med mange visninger, forteller faglig leder ved iHUS St.Hanshaugen/Bislett, Jon-Sverre Sedal til Dine Penger.
Sedal forteller at de legger ut flere nye boliger i dag, så denne helgen er ikke nødvendigvis siste sjanse for å skaffe seg en bolig før sommeren.
- I juli blir det imidlertid stille og få visninger, sier Sedal.

Har tatt seg opp

Mange boliger til salgs, og en ferie som nærmer seg med stormskritt, skulle kanskje bety at det er gode muligheter for å gjøre et boligkupp. Men boligselgerne har langt fra panikk, skal vi tro meglerne.
- Markedet har tatt seg opp, så jeg opplever ikke at boligselgerne er desperate og at prisene kan presses. De som ikke får solgt nå, har is i magen og venter heller over sommeren i stedet for å selge en bolig til lavere pris, mener Sedal.

LES OGSÅ:

Bankene melder om lånerush

Visninger i hele juni

Thomas Bull Wingaard i EiendomsMegler 1 i Bergen forteller til Dine Penger at de har visninger hver helg ut juni.
- Vi har visninger til og med 29. og 30. juni. Denne uken har vi faktisk det største innrykket av boliger i 2009. Historisk pleier juni å være en god måned, forteller Wingaard.
Noen selger også boliger i juli. Normalt er det mange typiske boliger til studenter som ligger ute i juli, påpeker Wingaard.
Wingaard tror ikke at man kan prute mye på boligene som nå ligger ute.
- De som ikke får solgt boligene nå, prøver igjen i august, mener Wingaard.

LES OGSÅ:

Kjøpe eller selge bolig først?

Også aktivitet i juli

Fagansvarlig Inger Johanne Mauland ved Huus Eiendomsmegling i Stavanger forteller at de også har visninger frem til juli.
- Denne helgen er ikke siste sjanse for å finne seg en ny bolig før sommeren. I juli blir det roligere, men av erfaring selger vi leiligheter også om sommeren. Eneboliger går det ikke så mye av, men boliger til yngre selger vi.
Mauland tror ikke man kan regne med å gjøre et kupp nå før sommeren.
- Markedet om dagen er ganske bra, og vi merker at det som legges ut av blir solgt. Folk kan derfor ikke regne med å få boliger med rabatt, mener Mauland.

Kjøpe bolig nå eller vente? Les mer her

Publisert:

Her kan du lese mer om