Han tjente mest av sjeføkonomene

Harald Magnus Andreassen i Swedbank er den best betalte sjeføkonomen i landet.

PÅ TOPP. Harald Magnus Andreassen kan glede seg over å være på inntektstoppen blant sjeføkonomene. Her er han på Aker Brygge.
Publisert:

Med 3.674.083 kroner i skattbar inntekt i fjor topper Harald Magnus Andreassen listen over de best betalte sjeføkonomene.

Samtidig er 58-åringen oppført med en betydelig formue på 16,6 millioner kroner. Han betalte også mest skatt av sjeføkonomene med 1.886.911 kroner i fjor.

Sjeføkonomene er yndede intervjuobjekter i pressen når det kommer til økonomi og finans. Et raskt søk i mediearkivet Retriever, viser at Harald Magnus Andreassen er sitert hele 1.059 ganger i norske medier - bare det siste året.

Les også

Han tjente mest i Norge

Han jobber mye og tar sjelden fri.

– Jeg har aldri talt opp hvor mye jeg jobber. Om jeg skulle gjøre det, ville ikke timelønnen min vært så imponerende, sa Andreassen i et intervju med Dine Penger tidligere i år.

Han innrømmer at han trolig jobber for mye, men at jobben også er en hobby.

– Når jeg er hjemme en søndag og skriver på et foredrag jeg skal holde, eller jeg leser en bok om økonomi, tenker jeg ikke på det som jobb, sa han.

Fem over to millioner

Andreassen er imidlertid ikke den eneste sjeføkonomen med høy inntekt.

På topp-ti-listen er fem av dem oppført med en ligningsinntekt på over to millioner kroner, mens de fem neste på listen tjente over én million.

Les også

Søkkrike på laksefest

Etter Andreassen er det Shakeb Syed, sjeføkonom i Sparebank 1 Markets, som tjente mest i fjor. 33-åringen er oppført med en skattbar inntekt i skattelistene på 2,5 millioner kroner.

Syed er i nevnte arkivsøk sitert 103 ganger i media det siste året.

Etter Syed følger DNB Markets profilerte sjeføkonom Øystein Dørum. Han er sitert 886 ganger i media det siste året.

Dørum er oppført med 2.456.247 kroner i skattbar inntekt i fjor, og betalte 1.145.408 kroner i skatt.

Mannsdominert bransje

Listen over sjeføkonomene inneholder kun to kvinner; Kjersti Haugland, seniorøkonom i DNB Markets (1,17 mill.) og Kari Due-Andresen i Handelsbanken med inntekt på 988.000 kroner.

Les også:

Disse fikk mest av statenTore Kenneth tjente fett på boligboomSøkkrike på laksefestMohn betalte mest i skattHan tjente mest i Norge

Publisert:

Her kan du lese mer om