Én million Airbnb-overnattinger i Norge i fjor

Rundt 200.000 Airbnb-brukere booket boliger i Norge i fjor. Innovasjon Norge anslår at de til sammen sto for én million overnattinger.

GJESTEDØGN: – Hvis vi kan gjøre et overslag på at dette utgjør rundt én million gjestedøgn i året, kan ikke Airbnb sies å true reiselivsnæringens vel 30 millioner gjestedøgn i vesentlig grad, sier reiselivsdirektør Per-Arne Tuftin i Innovasjon Norge

Yuya Shino Reuters
Publisert:

Dagens Næringsliv har fått tilgang på statistikk fra boligformidlingstjenesten Airbnb. Den viser at 197.000 Airbnb-booket booket én eller flere netter hos norske utleiere.

– Hvis vi kan gjøre et overslag på at dette utgjør rundt én million gjestedøgn i året, kan ikke Airbnb sies å true reiselivsnæringens vel 30 millioner gjestedøgn i vesentlig grad, sier reiselivsdirektør Per-Arne Tuftin i Innovasjon Norge til avisen.

Han får støtte fra NHO Reiseliv.

– Aktører som Airbnb utgjør ingen trussel, men er med på å skape et større mangfold i reiselivsnæringen. Gjesten har mer å velge mellom, noe som gjør en destinasjon mer interessant, sier direktør Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv.

Statistikken viser at det til sammen er 7.900 norske Airbnb-utleiere, som i snitt tjente 22.500 kroner gjennom tjenesten i fjor. 89 prosent av dem som leier ut gjennom Airbnb bor i leieobjektet selv. I snitt leide de ut 26 gjestedøgn, og gjestene bodde i snitt 3,3 netter.

Les også

123 år gammel pølsemaker offer for oljekrisen

Les også

Vil gi deg «Michelin-mat» på økonomiklasse

Les også

Derfor seiler oljeskipene omveier når de skal til Europa

Her kan du lese mer om