DNB skreller fastrentene

Samtidig innfører banken nytt fastrentelån for unge under 34 år med ekstra gunstige vilkår.

Informasjondirektør i DNB Even Westerveld.

Foto: DNB
Publisert:,

Med det nye fastrentelånet kan de som ikke er for gamle få nominell rente på 3,25 prosent for tre års bindingstid, 3,50 prosent på 5 års bindingstid, og 4,20 prosent på lån med 10 års bindingstid.

Rentesatsene er opptil 0,4 prosent lavere enn ordinære fastrentekunder får i dag. Men også disse får nedsatt rente, dog med litt mindre: Opptil 0,3 prosent lavere enn dagens nivå, opplyser DNB til Dine Penger.

Nye fastrentesatser for ordinære kunder er 3,35 prosent for tre års binding, 3,60 prosent for fem år og 4,20 prosent for ti års binding.

- Mange banker gir gode betingelser på lån med flytende rente til unge boliglånskunder. Nå har vi valgt å gi de unge og ofte nyetablerte et godt fastrentetilbud spesielt, fordi behovet for trygghet mot økning i boliglånsutgiftene nettopp er størst blant de unge. Garanti mot økte boliglånsutgifter kan gi den ekstra tryggheten, sier konserndirektør i DNB Trond Bentestuen i en uttalelse.

Les også:Intens konkurranse om boliglånskundene

- Er konkurransedyktig.- Hvor konkurransedyktig er de nye rentesatsene?

- Vi mener vi absolutt er konkurransedyktige i vårt lånetilbud, både for fastrente og flytende rente. Så er det viktig å huske på at konkurransedyktighet ikke bare handler om pris, sier informasjonsrådgiver Even Westerveld til Dine Penger.

Med satsene i det nye fastrentelånet for unge legger Norges største bank rett over nivået til Danske Bank, som skrelte fastrentene forrige uke.

«Intens konkurranse». Konserndirektør for Personal Banking Øyvind Hurlen uttalte da at deres nye tre års bindingsrente på 3,25 prosent er lavere enn både deres flytende rente, og alle deres konkurrenters fastrenter.

Flere andre banker har også kuttet sine rentesatser de siste ukene. På tampen av august viste Sandnes sparebank til «intens konkurranse» om boliglånskundene i det de kuttet sin flytende rente med 0,2 prosent. Ny rente på 3,3 prosent var på dét tidspunktet nok til å toppe Dine Pengers liste over de 10 billigste bankene for unge boliglånssøkere.

Mandag kunne imidlertid Sparebank1 Telemark friste med en flytende rente under tre prosent til unge. Med 2,95 prosent nominell rente for de under 34 år, legger banken seg ifølge Dagens Næringsliv på et rekordlavt nivå.

Dine Penger følger rentekrigen videre og vil snart publisere ny oversikt over de beste tilbudene.

Oppdatering kl 16.17: Dine Penger gjør oppmerksom på at denne saken er endret, etter at DNB har korrigert opplysninger gitt til Dine Penger i den opprinnelige saken.

Her kan du lese mer om