Skandiabanken kutter renten

Følger etter i nyttårs-rotteracet – og hevder de nå tilbyr markedets laveste rente til folk flest.

NYTT RENTEKUTT: Denne gangen fra Skandiabanken, her representert ved sjef Magnar Øyhovden.
Publisert:

Etter at Norges Bank kuttet styringsrenten i desember, har norske boliglånsrenter falt som dominobrikker.

Mandag var det duket for rentekutt i både BN Bank, Sparebank 1 SR-Bank og Sparebanken Vest, etter at storbankene Danske Bank, DNB og Nordea foretok renteskrell før dem.

Tirsdag melder Skandiabanken at de kutter sine renter med 0,35 prosentpoeng. Rentekuttet gjelder «alle boliglån for alle kunder».

Ny effektiv rente for et boliglån på to millioner kroner innenfor 75 prosent sikkerhet er 2,9 prosent.

– Grunnen til kuttet er blant annet at pengemarkedsrenten er blitt lavere, sentralbankens styringsrente er redusert og den generelle konkurransesituasjonen mellom bankene, sier Skandiabanken-sjef i Norge, Magnar Øyhovden i en pressemelding.

Les også

Rentekrigen fortsetter

Hevder de er billigst

I motsetning til storbanker som DNB og Nordea, har ikke Skandiabanken kundeprogram med ulike rentesatser.

Banken hevder renten på 2,9 prosent i det nevnte eksempelet er billigst blant lånene som ikke stiller slike særkrav.

E24 har ikke klart å verifisere dette. Det pleier normalt å ta et par dager før nye rentesatser registreres i Finansportalen, hvor boliglån kan sammenlignes med like vilkår.

Når støvet har lagt seg etter den pågående rentekrigen, vil E24 komme tilbake med oversikt over de billigste bankene å ta opp boliglån i.

De nye prisene på boliglån i Skandiabanken gjelder for nye kunder fra i dag, 6. januar. For kunder som allerede har lån i Skandiabanken gjelder endringen fra 6. mars, opplyser banken.

Les også:

Norges største bank kaster seg inn i «rentekrigen»Sjeføkonomer om «rentekrigen»: – Det er beinhard konkurranseNordea setter ned rentenFørste storbank kutter rentenTror Norges Bank kutter renten to ganger - før sommeren

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om