Storebrand setter ned renten

Storebrand reduserer renten ytterligere på boliglån for unge. Kampen om de unge låntakerne tilspisser seg.

NED. Både lånerenter og innskuddsrenter settes ned for enkelte kunder i Storebrand. Foto: NTB Scanpix
Publisert:

Renten på produktet «Boliglån for unge» i Storebrand settes ned med 0,15 prosentpoeng. Ny nominell rente etter endringen vil være 3,25 prosent. Denne endringene kommer i tillegg til rentenedsettelsen de varslet for de samme kundene for bare en drøy måned siden. Da ble den satt ned 3,40 prosent.

– De unge er en viktig målgruppe for oss, og vi ønsker å gi dem en god mulighet til å komme seg inn på boligmarkedet med et lån de kan håndtere i hverdagen, sier Monica K. Hellekleiv, leder privatmarkedet i Storebrand Bank i en pressemelding.

– Med lavere kostnader i hverdagen, har man også mulighet for å sette av mer til sparing, sier hun.

De nye rentesatsene gjelder fra 7. mai for nye lån og 30. mai for eksisterende lån.

Les også: Nå setter også småbankene ned renten

Satser spesielt på unge i år. Den siste tiden har kampen om de unge lånekundene tilspisset seg. Danske bank kuttet renten på sitt produkt, Boliglån Ung, først i januar i år.

Da uttalte de at de har som klar målsetning og satse på unge låntakere i 2014.

– Banken har et klart vekstmål for 2014 og unge kunder er en viktig målgruppe. Det at vi kan tilby en av landets beste BSU-renter og en god lånerente er viktige elementer i denne kampen, sa Øyvind Hurlen, leder av Personal Banking i Danske Bank da.

– Vi ønsker at kunden tidlig får et forhold til oss slik at vi kan følge dem gjennom livets økonomiske milepæler. For mange er det å ta opp lån til sin første bolig nettopp en slik milepæl, sa Hurlen.

Renten på Boliglån Ung i Danske bank er nå 3,3 prosent nominelt og 3,4 prosent effektivt. Nå har altså Storebrand kommet dem i forkjøpet og kuttet renten enda mer.

I 2013 hadde Danske Bank en vekst på 16 % for Boliglån Ung.

Kjemper om unge låntakere. Også DNB er svært interessert i å kapre de unge lånkundene.

DNB-sjef Rune Bjerke.

– Det gjelder å være konkurransedyktige over tid, sier konsernsjef i DNB, Rune Bjerke til Dine Penger etter dagens resultatfremleggelse.

Han er imidlertid usikker på om vi står overfor en ny bølge med rentekutt for unge låntakere.

DNB har markedsført sitt låneprodukt for unge, som også heter Boliglån Ung (BLU), tungt. I dag er renten på dette produktet 3,45 prosent nominelt og 3,56 prosent effektivt.

Unge under 34 år kan søke om inntil 85 prosent av verdigrunnlaget i lån.

Les også:Advarer mot nordmenns sparefavoritt

Monica K. Helleland er leder for personmarkedet i Storebrand Bank.

Også for "helkunder". Storebrand setter også ned renten tilsvarende for sine helkunder med boliglån under 2 millioner. Det vil si kunder som har brukskonto med lønnsinngang og nettbank, samt Visa-kort og kredittkort i banken.

Kunder som har boligkreditt i banken får redusert renten med 0,1 prosentpoeng.

Disse endringene gjelder fra 14. mai for nye lån og 10. juli for eksisterende lån.

Les også:Nå setter også småbankene ned renten

Lavere innskuddsrenter. Men når lånerenten settes ned, settes også innskuddsrenten ned. Kunder med sparepenger hos Storebrand får etter endringene 0,15 prosentpoeng lavere rente. Det gjelder for imidlertid kun for de som har plasseringskonto, pensjonskonto eller innskudd over 500.000 kroner på sparekonto. Beste innskuddsrente etter endringen vil være 3,00 prosent.

Brukskonto og innskudd på sparekonto under 500.000 kroner blir ikke berørt av rentenedsettelsen.

De nye rentesatsene gjelder fra 10. juli for nye og eksisterende innskudd.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om