Disneyland etterforskes for prisdiskriminering

EU uttalte tirsdag at de har startet en gransking av hvorvidt Disneyland utenfor Paris tar seg bedre betalt av kunder fra enkelte land.

MINNI-SHOW: På Disneyland i Paris vil selvfølgelig Minni Mus også kle seg opp.

Thibault Camus
Publisert:

En slik prisdiskriminering strider mot unionens lover. EU-kommisjonen uttalte at den har mottatt flere klager på fornøyelsesparken som ligger øst for den franske hovedstaden.

Saken kommer bare dager etter at Disney var ett av flere Hollywood-studioer som ble gransket i en annen etterforskning av urettferdig behandling av forbrukerne.

– Vi undersøker for tiden en rekke klager, inkludert flere mot Disneyland Paris, sier en talskvinne for EU-kommisjonen.

– EU-kommisjonen og EUs forbrukerkontorer får regelmessig klager fra forbrukere som gjelder forskjellsbehandling på grunnlag av nasjonalitet eller bosted. Altfor ofte blir forbrukere som ønsker å kjøpe tjenester eller varer i et annet EU-land nektet den beste prisen, la hun til.

Ifølge Financial Times blir Disneyland Paris, Europas største fornøyelsespark, etterforsket for overprising rettet mot britiske og tyske kunder. Avisen skriver at franske kunder betaler 12.154 kroner (1346 euro) for en premiumpakke, mens britiske turister må ut med 16.886 kroner og tyskere svimlende 22.096 kroner for fornøyelsesparkens dyreste pakke.

Les også

Disney sparker 700 spillutviklere

Les også

Ny milliardfloppfor Walt Disney

Les også

Til sommeren kan dubesøke Springfield