1.700 privatfly lander i Davos under økonomitoppmøtet

Selv om klimatrusselen er et av hovedtemaene under årets World Economic Forum, valgte rundt 1.700 deltagere å reise med privatfly til Davos.

Jetliv: USAs utenriksminister John Kerry var én av rundt 1.700 delegatene til World Economic Forum i Davos, som ble flydd inn på eksklusivt vis. Kerry ankom i et helikopter som tilhører det sveitsiske flyvåpenet.

Gary Cameron
  • Susanne Klungtveit
Publisert:

Fly har som kjent store utslipp og det å fly individuelle privatfly kan nok ikke defineres som klimavennlig.

Av de 2.500 delegatene til den prestisjefylte konferansen som går av stabelen 21.- 24. januar ankom likevel 1.700 i eget fly, melder CNN.

Dette skal være en økning på fem prosent siden fjorårets konferanse og med priser på mellom 10.000 til 15.000 dollar per times flygning, klapper privatflyselskaper seg i hendene.

Flyplassen i Zürich har fylt opp sine flyparkeringsplasser og har måtte be en militær flybase åpne sine områder for delegatenes fly.

Også helikopter er etterspurt, ifølge Newsweek, som melder at 20 prosent av de 2.500 delegatene i fjor ble flydd fra Zürich til Davos i denne transportformen.

Når de prominente superstjernene, politikerne og milliardærene har fått hvilt ut etter reisingen, er det viktige saker på agendaen.

Blant står verdens rikestes muligheter til å bremse klimaendringene, og hvordan man kan lage tøystoffer fra resirkulert plast, på agendaen i DAvos.

Les også

Oxfam: – Verdens rikeste 1 prosent eier snart mer enn resten

Les også

Davos samler igjen de rike og mektige

mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. World Ecologic Forum – not!

  2. Den grønne profilen fløy sin vei

  3. Davos samler igjen de rike og mektige

  4. Annonsørinnhold

  5. DNB-sjefen til Norges Bank: Ikke kutt renten!

  6. Solberg til herreklubben Davos