Vurderer el-sykkel i Birken

Ledelsen i Birken utelukker ikke at de vil lage en klasse for el-sykler, slik konkurrenten Grenserittet gjorde i år.

POPULÆRE: Stadig flere nordmenn ønsker seg el-sykkel. Nå kan den kanskje få en egen klasse i Birkebeinerrittet.
Publisert:

I løpet av det siste året har sportskjedene meldt om et raskt økende salg av såkalte elsykler, altså sykkel med en liten motor som gjør det lettere å trene sykkel for dem som er litt dårligere til bens.

– De som sykler Birken gjør dette som konkurranse og treningsmål, og med motor blir en del av poenget borte. Likevel, til neste år vil utvalget av terreng-elsykler øke, sier Grøterud i XXL.

Les også

Bruker gjerne over 40.000 kroner på Birken-sykkelen

El-sykler er blitt vanlig særlig blant eldre, fordi den lille motoren på sykkelen gir deg litt hjelp opp de verste bakkene. Prisen på en slik sykkel kan variere fra mellom 6.000 til 20.000 kroner.

Vurderer

Foreløpig er det ikke lov å bruke el-sykkel i Birkebeinerrittet, men informasjonsansvarlig Randi Bolstad i Birken utelukker ikke at denne typen sykler kan bli lov slik at flere får vært med og delta i rittet.

– El-sykler er populært og det er gøy om det får enda flere ut på sykkel. Det har vært få forespørsler om el-sykler i Birkebeinerrittet. Det er ingen egen klasse i år. Dette er noe er vi får vurdere fremover, sier hun til E24.

Les også

Birken arrangerer for første gang halvritt for å lokke damene

Blir ikke de første

Selv om Birken skulle bestemme seg for å innføre en el-sykkelklasse vil de ikke bli det første store terrengrittet som velger å gjøre dette.

Konkurrenten Grenserittet innførte nemlig en egen klasse for dette allerede i juli, og ble dermed det første konkurranserittet i Norge med egen klasse for el-sykler. Løypen til klassen var 4 mil lang, altså noe kortere enn de andres og gikk fra Prestebakke og inn til mål på Fredriksten Festning i Halden.

Kun 9 deltagere fullførte klassen som var Norges første el-sykkelritt, ifølge Kondis.no.

Les også

Bruker gjerne over 40.000 kroner på Birken-sykkelen

Les også

Topptreneren: Slik spiser og trener du uken før Birken

Les også

Slik får du best hjelp av feltet under Birkebeinerrittet

Publisert:

Her kan du lese mer om