Her øker boligprisene mest og minst

Selv om boligprisene «bare» økte med 0,5 prosent i februar, er det fortsatt kraftig trøkk i storbyene. Ikke siden 2007 har boligene blitt solgt raskere. Sjekk boligprisene der du bor her.

RASKT UNNA: Boliger har ikke blitt solgt raskere siden 2007, viser statistikken fra eiendomsmeglerforbundene. Foto: Scanpix
Publisert:

Boligprisene i februar var 0,5 prosent høyere enn i januar 2012. Korrigert for sesongvariasjoner var prisene uendret fra forrige måned.
Det kom frem torsdag formiddag da Eiendomsmeglerforetakenes forening (Eff), sammen med Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) og Econ Pöyry, la frem tallene som viser hvordan temperaturen har vært i boligmarkedet i februar.
- Vi ser en klar tendens til utflating. Det er den svakeste tolvmåneders-veksten siden 2010, sier Christian Vammervold Dreyer, leder av Norges Eiendomsmeglerforbund.
- Vi er fortsatt i en periode med vekst, understreker leder i Eiendomsmeglerforetakenes forening (Eff), Leif J. Laugen.
- Men det er tydelig at vi er forbi vendepunktet,

sier han til E24

.

LES OGSÅ:

Spår het vår i boligmarkedet

Prisoppgang for alle boligtyper

Selv om prisutoppgangen var lav, viser boligprisstatistikken for februar at ingen boligtyper opplevde fall i prisene.

* Prisene på eneboliger

steg med 0,5 prosent fra januar, og var 6,0 prosent høyere enn i februar 2011.

* Prisene på delte boliger

steg med 0,4 prosent fra januar, og var 5,6 prosent høyere enn i februar 2011.

* Prisene på leiligheter

steg med 0,5 prosent fra januar, og var 7,5 prosent høyere enn i februar 2011.

Rekordrask omsetning

- Det er den raskeste salgshastigheten siden 2007 i Oslo, Bergen og Trondheim. Det er få boliger som må annonseres flere ganger, sier Dreyer.

Slik har formidlingstiden utviklet seg de siste åtte månedene:

Fortest går boligene unna i Oslo, med bare 14 dagers formidlingstid. I Østfold går det i gjennomsnitt 52 dager før boligene selges.
- Samtidig er det enorm forskjell mellom by og land. Meglerne utenfor de store byene kjenner seg ikke igjen i det trøkket som er i storbyene, sier Dreyer.

SE PRISUTVIKLINGEN DER DU BOR

Slik har boligprisene utviklet seg de siste tre år, siste 12 måneder og siste måned:

Dyrere leiligheter i Drammen

Drammen dominerer i toppen av listen over prisutvikling. Siste måned økte boligprisene med 1,1 prosent for leiligheter. Det er mest i landet.
Også det siste året er det Drammen som ligger på topp, med en prisvekst på 13,4 prosent for leiligheter. I bånn ligger Tønsberg med en prisvekst på bare 1,1 prosent for leiligheter.
De siste tre årene har leilighetsprisene i Drammen økt med hele 43,3 prosent. Tromsø ligger i bånn med 18,3 prosent.

LES OGSÅ:

Boliger selges skyhøyt over prisantydning

Eneboliger mest opp i Sarpsborg

Drammen har også hatt høyest prisvekst på eneboliger de siste tre årene, med 30,1 prosent. I Tromsø har enboliger bare seget 10,1 prosent siden februar 2009.
Det siste året er det derimot Lillehammer som har hatt kraftigst prisvekst på eneboliger, med 12,3 prosent, mens i Kristiansand har prisene stått stille.
Ser vi på prisutviklingen i februar i år, har eneboligeiere i Sarpsborg fått høyest gevinst. Hockey-byen hadde en prisvekst på 1,3 prosent i februar, høyest i landet.

Publisert:

Her kan du lese mer om