Edel først og sist

Edel Therese Høiseth slo til med seier på 500 meter i allround-VM, men var langt fra fornøyd. Avstanden til allrounderne var altfor liten, mente sprintspesialisten. På 3000 meter ble det desidert siste plass.

Publisert:

- Det er vel tvilsomt om jeg får gå 5000 meter, men det er egentlig like greit. Ryggen smerter mye under så lange løp, så det er greit å slippe, sa Høiseth.

Hun tar allround-VM med som trening, for det er tre uker til neste post på terminlista for sprinterne - sprint-VM i Seoul. Derfor var det godt med nok en seier for Høiseth, den andre på rad.

Stressa

- Det løpet jeg gikk her hadde ikke ført meg langt opp på listene i et sprintløp. Jeg stressa ut fra start og klarte aldri å komme dypt nok ned for å få opp farten. Men seier er jo seier, da, sa hun smilende.

Til japanske Maki Tabata på andreplass skilte det bare to tideler, mens Emese Hunyady fra Østerrike var ytterligere ti tideler bak Høiseth. Nå er neste mål søndagens 1500 meter. Edel går for å bli første norske kvinne under to minutter. Anette Tønsberg har norgesrekorden på 2.00,10, satt i Calgary for to år siden.

Norgesrekord

- Jeg håper å klare det. Det hadde vært kjempegøy. Egentlig hadde jeg planer om å ta norgesrekorden i Calgary sist helg, men da gikk jeg elendig, sa Høiseth.

Ellen Kathrine Lie endte på 11. plass på 500 meter og var veldig fornøyd. Like bra gikk det ikke på 3000 meter, der det ble nest siste plass på ASK-jenta. Aller verst gikk det for den nybakte europamesteren Anni Friesinger fra Tyskland. Hun gikk overende i første indre på 500 meter og spolerte resten av VM. Den dårlige sikringen rundt banen i Milwaukee, gjorde at hun slo ryggen.

Pechstein leder

Etter behandling klarte hun likevel å starte på 3000 meter, der hun ble nummer seks. Lagvenninnen Claudia Pechstein vant 3000 meter på ny banerekord med 4.06,44. Gunda Niemann-Stirnemann ble nummer to, mens Maki Tabata endte på tredjeplass. Det er samme plasseringer som de har i sammendraget etter første dag. Høiseth er nummer 17, mens Lie ligger på 22. plass.

Publisert:

Her kan du lese mer om